Ontmoeten - Spelen – Natuur

Doetinchem

Ons doel? Bewoners van de wijk Schöneveld zo gezond en gelukkig mogelijk laten leven in hun eigen leefomgeving. Het mooie is dat de activiteiten die we organiseren binnen het project Gezonde Buurten, ervoor zorgen dat bewoners meer betrokken raken bij elkaar en hun buurt. Tamara Otten, wijkregisseur voor Schöneveld: ‘Met de activiteiten hopen we mensen bewust te laten worden dat buiten zijn gezond is en dat fijne buitenruimte daar invloed op heeft.’ 

Tijdens buurtsafari’s voor kinderen en volwassenen verkenden we waar bewoners behoefte aan hebben. Ook in deze wijk werken we zoveel mogelijk samen met organisaties die er al actief zijn. Zo bedachten studenten van het Graafschap College (mbo-studenten Sociaal cultureel werk) creatieve activiteiten die tijdens de buurtsafari’s werden gedaan. Deze activiteiten hielpen om een goed beeld te vormen wat de wensen van de kinderen en buurtbewoners zijn. Samen willen wij een plek in de buurt maken waar deze wensen samenkomen: een nieuwe, natuurlijke speel- en ontmoetingsplek in Schöneveld. 

Zaterdag 18 juli 2020 zetten buurtbewoners en kinderen uit de buurt de schop in de grond! Kinderen mogen die dag meedenken over de aanleg van de fietscrossbaan aan de Vossenstraat in Doetinchem. Zij weten als geen ander hoe scherp de bochten en hoe hoog de bulten moeten worden om er heerlijk te kunnen crossen in Schöneveld. Verder komt er een speeluitkijktoren/ boomhut en wordt het voetbalveld vernieuwd. Allemaal door de kinderen zelf bedacht. Zo maken we de wijk nog speelser en groener!

We zijn op zoek naar vrijwilligers!
In een aantal straten in Schoneveld Noord worden bloembakken op de boomspiegels geplaatst. Voor deze bloembakken zoeken we bewoners die een bloembak bijvoorbeeld in een droge periode water willen geven. Woon jij in een van deze straten en wil jij daarbij helpen? Stuur dan een mail naar gezondebuurtdtc@gmail.com. Ook als je een vraag hebt, kun je terecht bij dat mailadres.