Groen doet Goed

In de provincies Zuid-Holland en Utrecht zijn respectievelijk 12 en 6 gemeenten actief met Groen doet Goed. Een samenwerkingsverband tussen de gemeente, terreinbeherende organisaties en IVN om te zorgen dat kinderen tussen 4 en 12 in de grote steden de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven.

Waarom Groen doet goed?

Spelen in de natuur is leuk en gezond. Kinderen die in een groene wijk wonen, regelmatig in de natuur spelen en zelf groente en fruit verbouwen zijn aantoonbaar gezonder. Helaas spelen kinderen 50% minder buiten dan 20 jaar geleden en is hun speelruimte met 90% geslonken. De gevolgen worden langzaam zichtbaar. Veel kinderen kampen met overgewicht en kinderen in de stad hebben steeds vaker last van ADHD, diabetes, angsten en depressies. Met dit programma zorgen we ervoor dat kinderen tussen de 4 en 12 en hun opvoeders de natuur binnen en buiten de stad vaker bezoeken en dat ze beter gebruik maken van de bestaande natuur- en recreatiegebieden.

Meer informatie en contact

Op de website www.groendoetgoed.com vind je meer informatie wat je als gemeente samen met IVN kan doen.

Wil je partner worden van Groen doet goed, of meer informatie over het programma? Neem dan contact op met Corine Ilic-Emmelkamp, projectleider Groen doet goed: c.emmelkamp@ivn.nl.

Neem voor persverzoeken contact op met Teuni Verploegh, communicatieadviseur Groen doet goed: t.verploegh@ivn.nl.