Over Gelderse Groene Jeugd

De Gelderse Groene Jeugd is een initiatief van IVN Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Provincie Gelderland. 

Jeugd betrekken bij natuuronderhoud

Kinderen en jongeren actief mee laten helpen in de natuur maakt ze al op jonge leeftijd enthousiast voor de natuur, de lokale vrijwilligersgroep, het vrijwilligerswerk, de landschapsbeleving en de natuureducatie. We willen lokale krachten bundelen door groepen met elkaar in contact te brengen die actief (willen) zijn met kinderen en jongeren in het landschap.

We nodigen SLG werkgroepen, IVN afdelingen, en NME centra daarom uit om activiteiten te organiseren, maar natuurlijk ook jeugdgroepen, scoutinggroepen en de Plattelandsjongeren. Kortom: iedereen die kinderen en jongeren een topervaring in de natuur wil bieden!

IVN en SLG bieden in aanloop naar de activiteit(en) ondersteuning door middel van praktische zaken als persberichten, formulieren, draaiboeken, en een trainingsavond. We delen graag onze lokale contacten, kennis en expertise uit andere projecten met jullie en stellen (zo mogelijk) gereedschap en materiaal beschikbaar. 

Is je groep nog niet actief met jongeren in het landschap? Dan geeft het project de Gelderse Groene Jeugd een mooie gelegenheid om deze nieuwe doelgroep te betrekken bij het vrijwilligerswerk. We streven er naar de activiteiten niet eenmalig plaats te laten vinden, maar hopen dat de band tussen een klas, jeugdgroep en een lokale vrijwilligersgroep blijft bestaan en dat er vaker met elkaar naar buiten wordt gegaan.

Meedoen?

Vul het inschrijfformulier in en we gaan samen aan de slag! Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar geldersegroenejeugd@gmail.com, en we nemen contact met je op om te kijken hoe wij jullie kunnen ondersteunen.