Kind & Natuur
zaterdag10sep2016

Natuurwerkdag 2016

Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap. 

Wat kun je zoal doen op de Natuurwerkdag?

Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, het knotten van wilgen, snoeien van fruitbomen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet.

Activiteiten voor kinderen

Ook kinderen zijn zeer welkom op de Natuurwerkdag. Op verschillende locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd. Kijk voor alle locaties die geschikt zijn voor kinderen op de website van Natuurwerkdag.

Ondersteuning bij organisatie

Aan de slag met het organiseren van (beheer)activiteiten voor jongeren? IVN biedt ondersteuning door middel van praktische zaken als persberichten, inschrijfformulieren en draaiboeken. We delen graag onze lokale contacten, kennis en expertise uit andere projecten. Je vindt alle informatie in deze Gereedschapskisten, of op www.ivn.nl/gelderse-groene-jeugd.