Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
zaterdag01sep201813:00

Cursus Gastheer van het Landschap Walcheren

Walcheren is een Zeeuws schiereiland en wordt omringd door water van de Noordzee, het Veerse Meer en de Westerschelde. Een prachtig gebied voor de sportieve en natuurgerichte recreant.

Blijf op de hoogte

 

Eerste Gastheercursus op Walcheren

Najaar 2018, start de eerste cursus Gastheer van het Landschap Walcheren. De cursus informeert recreatie-, en horeca ondernemers over de bijzondere waarden van het gebied waarin zij ondernemen. Een extra service, die het verblijf van de gast maar ook een bezoek aan het gebied aantrekkelijker maakt.

Met de informatie uit de cursus is de ondernemer onder meer in staat zijn gasten te vertellen over de ontstaansgeschiedenis van Walcheren en welke invloed dit heeft gehad op de bijzondere natuur op het schiereiland. Uiteindelijk weten de gastheren na de cursus de gasten te wijzen op de meest unieke plekjes van Walcheren.Gastheer van het Landschap Walcheren

’s Zomers weten vele toeristen de verschillende badplaatsen  te vinden en is het vaak dringen voor een plekje. Maar ook in het najaar, de winter en het voorjaar is het eiland prachtig! Walcheren werd  grotendeels gespaard tijdens de watersnoodramp van 1953. Hierdoor trekken ook de dorpen en steden met hun rijke culturele geschiedenis en fijne restaurantjes de aandacht.

Voor wie?

De cursus is voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme op Walcheren. Ondernemers van bijvoorbeeld hotels, campings, B&B’s, theetuinen, restaurants en agro-toerisme.

Inhoud van de cursus

In de cursus leert u meer over de unieke natuur, landschap en cultuurhistorie die Walcheren te bieden heeft. Deze informatie wordt aangevuld met excursies door terreinbeheerders en natuurgidsen. Zo gaat u zelf op het gebied (opnieuw of met andere ogen) beleven, en kunt u deze ervaring delen met uw gasten!

De cursus Gastheer van het Landschap bestaat uit vier bijeenkomsten, waarin theorie en praktijk samenkomen. De bijeenkomsten vinden steeds op een andere plek in het gebied plaats.

De kosten voor de deelnemers van bedrijven bedragen €150 euro per persoon. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus.

Vooraf aan de start van de cursus wordt een informatiebijeenkomst gehouden. 

Direct inschrijven, of eerst meer informatie?


Op de hoogte blijven 

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de cursus en geïnformeerd worden over de datum van de informatiebijeenkomst en definitieve data van de cursus, dan kunt u dat hieronder aangeven. 

Ik blijf graag op de hoogte

Aanmelden voor de cursus

Weet u zeker dat u deel wilt nemen aan de cursus dan kunt u zich hieronder aanmelden. 

Aanmelden cursus

Vragen over de cursus 

Neem contact op met Stella Venema, IVN Zeeland, via 0113 – 211675 of s.venema@ivn.nl .

Foto's: Xander Koppelmans, Ben Seelt

Algemene informatie

zaterdag 1 september 2018 - 13:00
Contactpersoon: