Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
dinsdag30okt201809:00

Cursus Gastheer van het Landschap Walcheren

Walcheren is een Zeeuws schiereiland en wordt omringd door water van de Noordzee, het Veerse Meer en de Westerschelde. Een prachtig gebied voor de sportieve en natuurgerichte recreant.

Blijf op de hoogte

 

Eerste Gastheercursus op Walcheren

Najaar 2018, start de eerste cursus Gastheer van het Landschap Walcheren. De cursus informeert recreatie-, en horeca ondernemers over de bijzondere waarden van het gebied waarin zij ondernemen. Een extra service, die het verblijf van de gast maar ook een bezoek aan het gebied aantrekkelijker maakt.

Met de informatie uit de cursus is de ondernemer onder meer in staat zijn gasten te vertellen over de ontstaansgeschiedenis van Walcheren en welke invloed dit heeft gehad op de bijzondere natuur op het schiereiland. Uiteindelijk weten de gastheren na de cursus de gasten te wijzen op de meest unieke plekjes van Walcheren.

U kunt uw organisatie onderscheiden van anderen, u speelt in op de behoefte van de gast, u bouwt mee aan een positief imago van Walcheren en stimuleert het draagvlak voor behoud van het Walchers landschap bij toeristen en mensen uit de omgeving.

Voor wie?

De cursus is voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme op Walcheren. Ondernemers van bijvoorbeeld hotels, campings, B&B’s, theetuinen, restaurants en agro-toerisme.

Inhoud van de cursus

In de cursus leert u meer over de unieke natuur, landschap en cultuurhistorie die Walcheren te bieden heeft. Deze informatie wordt aangevuld met excursies door terreinbeheerders en natuurgidsen. Zo gaat u zelf op het gebied (opnieuw of met andere ogen) beleven, en kunt u deze ervaring delen met uw gasten!

Locatie

De cursus Gastheer van het Landschap bestaat uit vier bijeenkomsten, waarin theorie en praktijk samenkomen. De bijeenkomsten vinden steeds op een andere plek in het gebied plaats.

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage voor de deelnemers van bedrijven bedragen €150 euro per persoon. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus.

Cursusdata

Voor het vaststellen van de cursusdata heeft overleg plaatsgevonden met vertegenwoordigers van diverse brancheorganisaties.

  • Cursusmiddag 1: dinsdag 30 oktober 2018, 13.00-17.00 uur, Thema: Landschap en Natuur
  • Cursusmiddag 2: dinsdag 13 november 2018, 13.00-17.00uur, Thema: Cultuurhistorie
  • Cursusmiddag 3: dinsdag 27 november 2018, 13.00-17.00uur, Thema: Gezondheid en Toerisme
  • Cursusmiddag 4: dinsdag 11 december 2018, 13.00-17.00uur, Thema: Verrassende afsluiting incl. uitreiking certificaten en gevelbordjes

Direct inschrijven, of eerst meer informatie?


Op de hoogte blijven 

Wilt u geïnformeerd worden en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de cursus dan kunt u dat hieronder aangeven.


Ik blijf graag op de hoogte

Aanmelden voor de cursus

Wilt u deelnemen aan de cursus dan kunt u zich hieronder aanmelden.. 

Aanmelden cursus

Vragen over de cursus 

Bij twijfel of vragen over deelname, neem contact op met Noëlle Verhage, IVN Zeeland, via 0113 – 211675 of n.verhage@ivn.nl.

Algemene informatie

Start cursus: 30 oktober 2018

Contactpersoon:
Noëlle Verhage IVN Zeeland

https://www.ivn.nl/gastheervanhetlandschapwalcheren

Foto's: Xander Koppelmans, Ben Seelt

Algemene informatie

dinsdag 30 oktober 2018 - 09:00
Contactpersoon: