Gelderland
Recreatie
Vanaf
woensdag11okt201713:30

Cursus Gastheer van het Landschap Gelderse Rivieren

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Als recreatie- of horecaondernemer kun je daar de vruchten van plukken. Een ondernemer die de bijzondere (natuurlijke) waarden van zijn eigen gebied goed kent en weet uit te dragen, is een interessante gastheer. Kun jij je gasten vertellen wat er allemaal in jouw gebied te zien en te doen is? Word Gastheer van het Landschap van de Gelderse rivieren, leer andere ondernemers kennen, bouw samen een netwerk op en verrijk het verblijf van je gasten.

Op 11 oktober 2017 start het programma ‘Gastheer van het Landschap – Gelderse rivieren’. Ben jij horeca-, recreatie-, of agro toeristische ondernemer in de gemeente Lingewaard of Overbetuwe en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor het programma. 

In de cursus krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de bijzondere karakteriseren van de uiterwaarden, de kenmerkende flora en fauna en observatietips, de fraaie landgoederen en statige landhuizen, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere plekjes van het Gelderse rivieren gebied. Samen met de andere deelnemers van het programma bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking ontwikkel je activiteiten en natuurbelevingsconcepten waarmee je je gasten enthousiasmeert voor natuur, hen een optimale beleving kunt bieden en waarmee je de Gelderse rivieren gezamenlijk op de kaart zet. Een extra service, die jouw bedrijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je zult tijdens de cursusdagen verrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving!

Cursusdata

De cursus bestaat uit drie dagdelen theorie, één veldexcursie en een terugkomdag. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als Gastheer van het Landschap met een bijbehorend gevelbordje.

Cursusdag 1 Woensdag 11 oktober 2017 13:30 – 16:30 uur
Cursusdag 2 Woensdag 25 oktober 2017 13:30 – 16:30 uur
Cursusdag 3 Donderdag 2 november 2017 13:30 – 16:30 uur
Veldexcursie Donderdag 23 november 2017 10:00 – 16:00 uur
Terugkomdag Nader te bepalen 10:00 – 16:00 uur

Locatie

De locatie verschilt per cursusmiddag, maar is altijd in de regio en wordt nog bekend gemaakt. Heb je als ondernemer een locatie ter beschikking? Laat het ons weten via m.sijtsma@ivn.nl.

Terugkomdag

Enkele weken na de cursusdagen wordt er een terugkomdag georganiseerd, waarin je als opgeleide gastheren elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met arrangementsvorming en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdagen wordt tijdens de cursus in overleg met de deelnemers gepland.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle horeca- en recreatieve ondernemers in de gemeente Lingewaard en Overbetuwe zoals hotels, (mini)campings, bed en breakfasts, restaurants, jachthavens, vakantieparken etc. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten en aanmelden

Dankzij financiële bijdragen van de gemeente Lingewaard, gemeente Overbetuwe, Rabobank Overbetuwe, Ark Natuurontwikkeling en de provincie Gelderland, kost deelname aan het programma slechts € 100 per persoon. Dit is inclusief het lesmateriaal, drie cursusdagen, de veldexcursie inclusief lunch en vervoer, de feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje, en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. Aanmelden via onderstaande link tot en met 1 oktober 2017. Voor deze cursus geldt vol=vol dus meld je snel aan.

Meld je aan!

Samenwerkingspartners

IVN Gelderland neemt namens de projectgroep d’Waalpunten de algemene coördinatie en organisatie van het programma Gastheer van het Landschap op zich. De volgende samenwerkingspartners zijn van essentieel belang voor de totstandkoming van het programma: Stichting de Bastei, Stichting Lingewaard Natuurlijk, Ark Natuurontwikkeling en Dijkmagazijn Beuningen.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de cursus Gastheerschap van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Mette Sijtsma van IVN Gelderland via m.sijtsma@ivn.nl of 026-3512927. Neem ook eens een kijkje op www.gastheervanhetlandschap.nl.

Foto: Mireat Gendt

Algemene informatie

woensdag 11 oktober 2017 - 13:30 tot donderdag 23 november 2017 - 16:00