Gastheer van het Landschap
Recreatie
dinsdag14nov2017

Recreatieondernemers vertellen gasten over natuurparels in Berkelland 

Op maandag 6 november gingen 24 horeca- en recreatieondernemers uit gemeente Berkelland op excursie om de natuur in de regio te ontdekken. De ondernemers maakten onder andere een wandeling op de Needse Berg en een boottocht over de Berkel. Zo zagen de ondernemers met eigen ogen de mooiste natuurplekjes in de omgeving. Dat kunnen ze op hun beurt als gastheer of -vrouw delen met hun gasten. De veldexcursie was de laatste bijeenkomst in een reeks van vier, waarbij horeca- en recreatieondernemers worden opgeleid tot IVN Gastheer van het Landschap. De ondernemers zijn nu de ambassadeurs van het gebied en dragen dat actief uit. Wethouder Marijke van Haaren-Koopman reikte de bijbehorende certificaten en gevelbordjes uit aan de ondernemers. “Jullie hebben nu voldoende kennis meegekregen om het verblijf van jullie gasten te verrijken.” 

Trots op Gastheerschap

Tijdens het IVN Gastheer van het Landschap programma, wat mede mogelijk gemaakt wordt door provincie Gelderland, gemeente Berkelland en Achterhoek Toerisme, hebben de ondernemers in vier bGastheer berkelland diplomaijeenkomsten kennis opgedaan over de natuurlijke waarden en kernkwaliteiten van Berkelland. Ook ontdekten de ondernemers met eigen ogen de bijzondere natuurparels in Berkelland. Zo zijn de 24 horeca- en recreatieondernemers toegerust om de belangrijkste informatie over het landschap en de natuur door te geven aan hun gasten. Dit zorgt voor een unieke ervaring bij gasten, versterkt het imago van het gebied, stimuleert draagvlak voor het behoud van het landschap en draagt bij aan de profilering van de onderneming. 

Samenwerken 

Met het programma IVN Gastheer van het Landschap leren de deelnemers niet alleen het gebied, maar ook elkaar beter kennen. “In de Achterhoek zijn we wellicht wat afwachtend in samenwerken, maar door dit programma weet ik de andere ondernemers makkelijker te vinden” vertelt een enthousiaste deelnemer.