Gastheer van het Landschap
Recreatie
vrijdag04okt2019

IVN en Kennisnetwerk Destinatie Nederland gaan natuurbeleving beter op de kaart te zetten

vvv en ivnOp woensdag 18 september ondertekenden Jelle de Jong, directeur van IVN, en Kees van Wijk, directeur van VVV Nederland, de samenwerkingsovereenkomst. Met deze samenwerking willen beide partijen natuurbeleving beter op de kaart zetten.

IVN natuureducatie


IVN laat verschillende doelgroepen zien hoe leuk, gezond én belangrijk de natuur is. Dit doen we door het organiseren van natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Eén van de programma’s van IVN is ‘Gastheer van het Landschap’, binnen dit programma worden recreatieondernemers alles over de regionale natuur, landschap en cultuur in hun omgeving ontdekken om vervolgens de beleving over te brengen naar de gasten en hen te inspireren.

Kennisnetwerk Destinatie Nederland


Kennisnetwerk Destinatie Nederland is dé netwerkorganisatie van de VVV- en destinatie marketing organisaties (DMO’s) in Nederland, opgezet door VVV Nederland samen met 80 VVV- en destinatie marketing organisaties. Kennisdeling en verbinding staat centraal binnen het kennisnetwerk. Kennisnetwerk Destinatie Nederland organiseert verschillende (thema) bijeenkomsten, workshops, inspiratiesessies en co-creaties rondom de kernthema’s in het netwerk: binnenland marketing, data en onderzoek, human resources en hospitality.

Samenwerking


Kennisnetwerk Destinatie Nederland zal samen met IVN natuureducatie samenwerken om de natuurbeleving nog beter op de kaart te zetten. In aanloop naar het toeristisch themajaar van 2021 ‘Ode aan het Nederlandse landschap’, met als doel het Nederlandse landschap op de kaart zetten in binnen- en buitenland, is deze samenwerking van belang. Kennisnetwerk Destinatie Nederland zal de VVV- en destinatie marketing organisaties dan ook stimuleren om aan te haken bij de activiteiten georganiseerd van IVN en ambassadeur van het programma ‘Gastheer van het Landschap’ te worden om de lokale gastvrijheid rondom natuur te bevorderen.