Gastheer van het Landschap
Recreatie
woensdag30mrt2022

Eerste 23 gastheren/vrouwen in De Groote Heide

Vanaf 29 maart mogen 23 recreatieondernemers zich Gastheer of Gastvrouw van het Landschap De Groote Heide noemen. Na onze cursus Gastheer van het Landschap weten zij hun gasten heel wat te vertellen over de historie en de natuur in het grensoverschrijdende landschap. De kersverse gastheren en gastvrouwen ontvingen naast een certificaat ook een gevelbordje waarmee zij voortaan herkenbaar zijn in het gebied.

Recreanten zijn steeds meer op zoek naar een bijzondere en authentieke beleving. Hiervoor is het belangrijk dat recreatieondernemers inspelen op de bijzondere kwaliteiten en het verhaal van hun omgeving, in dit geval De Groote Heide. Tijdens de cursus zijn de ondernemers aan de slag gegaan met storytelling en het verkennen van hun eigen omgeving. Ook hebben zij nieuwe activiteiten en arrangementen ontwikkeld, zoals de Teutentocht waarbij bezoekers fietsend de geschiedenis van de handelaren in De Groote Heide beleven en zogenoemde teutenmunten in kunnen leveren voor een hapje of drankje op de route.

Ontdek De Groote Heide

De Groote Heide is een gevarieerd natuurgebied dat zich uitstrekt over de gemeenten Valkenswaard, Heeze-Leende, Eindhoven, Cranendonck, Hamont-Achel en Pelt. Rond het jaar 1900 vond men hier een groot aaneengesloten heidegebied. Inmiddels kenmerkt het landschap zich door kabbelende beekjes, bossen, vennen en bijzondere cultuurhistorische parels die het waard zijn om ontdekt te worden!