Gastheer van het Landschap
Recreatie
woensdag26sep2018

Een gastvrouw aan het woord

Wie: Leonie Meppelder
Gastvrouw van:
De Nijensteen in Veessen Gelderland


Leonie, kun je iets vertellen over De Nijensteen?

Aan de rand van de IJssel staat historische hoeve De Nijensteen. Hier ontvang ik samen met mijn collega’s, groepen en teams die komen werken, vergaderen en creëren. We hebben hier binnen verschillende royale ruimtes voor beschikbaar. Overnachten is op deze mooie plek ook mogelijk voor maximaal 20 personen.
De Nijensteen is ruim en rustig. De lucht is fris en door het uitgestrekte land wandel je langs een fruitteeltbedrijf en een duurzame natuurboerderij. Bij ons eet je zo mogelijk uit eigen tuin.
Stichting De Nijensteen gelooft in het platteland en we hebben de daad bij
het woord gevoegd. Zo stimuleren we duurzame (land)bouw, natuurbeheer en het behoud van cultuurhistorische elementen, zoals de IJsselhoeve en oorspronkelijke landschapsinrichting.

Doorkijkje Nijensteen

Waarom ben je aan het programma Gastheer van het Landschap begonnen?

Vanuit de gemeente en IVN werd de cursus Gastheer van het Landschap georganiseerd. Ik heb geen moment geaarzeld en heb me gelijk opgegeven. Kennis opdoen over het landschap en contacten met andere ondernemers uit de buurt, maakten dat ik heb deelgenomen; bijzonder nuttig! De Nijensteen vervult een verbindende rol. Je kunt denken aan mensen – mensen, maar ook mens en omgeving. Mensen bewust maken van het moois dat het gebied te bieden heeft. Met alles wat ik tijdens de cursus geleerd heb, lukt dat prima.

Wat heeft het je opgeleverd?

De kennis die ik heb opgedaan (zoals ontwikkeling /ontstaan van het gebied, wat is er te doen, welke andere ondernemers zijn er) pas ik zeker toe. Hoe? Door te vertellen over het gebied, bijvoorbeeld loop van de Oude IJssel of Renderklippen.
Voor ons eigen terrein geldt dat de cursus tot inspiratie heeft gediend om het terrein met al haar moois, ondertussen een bijenhotel, klompenpad, rustpunt en informatiecentrum Hoogwatergeul, nog meer open te stellen voor publiek.
Wat ook niet onbelangrijk is, is dat we gasten kunnen wijzen op de leuke dingen die in het gebied te doen zijn.
Deze informatie ontvang ik van de andere gastheren die ik tijdens de cursus heb ontmoet zoals B&B, TIP, fietsroutes en restaurants.