Gastheer van het Landschap
Recreatie
woensdag26feb2020

5 Tips voor Duurzaam Toerisme

Door een groei in de toerisme- en recreatiesector is het van belang een juiste balans te creëren tussen People, Planet & Profit. Vanuit duurzaam toerisme laten we (een toename in) recreatie en toerisme goed samengaan met bescherming, behoud en beleving van kwetsbare natuur en uniek cultureel erfgoed. Hierdoor blijft het gebied aantrekkelijk voor nu en voor in de toekomst.

Met deze 5 tips kun jij gemakkelijk bijdragen aan duurzaam toerisme:

  1. Verwijs jouw gasten ook eens door naar rustige en minder bekende plekken binnen de omgeving.
  2. Attendeer jouw gasten op de mogelijkheden aan duurzame vervoersmiddelen binnen de regio. Vermeld ook hoe jouw organisatie via het openbaar vervoer bereikbaar is en plaats eventueel laadpalen op de parkeerplaats voor electrische rijders. 
  3. Adviseer jouw gasten eens om de mobiele telefoon uit te zetten en in stilte te wandelen. Dit zorgt voor een optimale natuurbeleving.
  4. Attendeer jouw gasten op enkele regels binnen het gebied, zoals op de wandelpaden blijven en niet ‘off road’ de natuur in te trekken. Of het afval dat de gast onderweg treft, mee te nemen en te deponeren in de dichtstbijzijnde afvalbak.
  5. Vul jouw aanbod aan met de verkoop van regionale producten. Werk samen met regionale ondernemingen en creëer een aantrekkelijk aanbod.