Beleefweken

De Beleefweek, een week waarin een heel netwerk van IVN Gastheren binnen één gebied samenwerkt om gasten en bezoekers een week lang het gebied te laten beleven. Een onvergetelijk evenement voor bezoekers, omwonenden en ondernemers.

Beleefweken 2022

Voor 2022 worden er door recreatieondernemers en door IVN opgeleide gastheren weer verschillende beleefweken en beleefdagen  georganiseerd in het land. Zie onder het overzicht.


Zomerse Beleefdagen Aalten

 27 juli, 3 augustus en 10 augustus
Botanisch leren tekenen op een idylische plek? Koe knuffelen, verdiepen in streekproducten of op trekker safari? Of maak je liever een fiets- of wandeltocht langs de bloemrijke akkers en door ons unieke landschap? Dit alles en nog veel meer kan tijdens de Zomerse Beleefdagen in Aalten! Ontdek dit tijdens de Zomerse Beleefdagen Aalten op woensdag 27 juli, woensdag 3 augustus en woensdag 10 augustus.

Kijk voor meer informatie

 

Oosterscheldeweek

3 t/m 10 september 2022
Tijdens de Oosterscheldeweekweek zijn er allerlei belevingsactiviteiten rondom Nationaal Park Oosterschelde. Bij de getijdenbakken kan je de prachtige onderwaternatuur ontdekken zonder nat te worden. Op en tussen de stenen op de kleine strandjes vind je bijzondere schatten. Breng je emmertje mee en ga op ontdekkingsreis. Ontdek de Oosterschelde vanaf het water met een natuurvaartocht. Misschien kom je onderweg wel een bruinvis of een zeehond tegen. Samen met een gids op zoek gaan en proeven van Zeeuwse zilte zaligheden, of ga mee met een wildwier wandeling. Er is nog veel meer!

Kijk voor meer informatie

 

Beleefweek Limburg 2022

21 september t/m 2 oktober 2022
Ervaar hoe mooi én bijzonder Limburg is. Tijdens de Beleefweek Limburg kan jij het landschap voelen, ruiken, proeven, zien en horen. Diverse partners organiseren dagelijks vele activiteiten waarbij de vijf zintuigen centraal staan.

Meer informatie

 

Beleefweekend Veluwe

24 en 25 september 2022
Op de Veluwe is van alles te beleven! Ontdek het tijdens het Beleefweekend op 24 en 25 september: een weekend vol natuurexcursies voor jong en oud in de omgeving Hattem, Heerde en Epe. Doe mee aan de bronstexcursie op zoek naar burlende herten, maak een wildplukwandeling of ga op pad met de boswachter. Er is voor elk wat wil(d)s! Informatie volgt.

 

Week van de Zwinstreek

24 september t/m 2 oktober 2022
Laat je tijdens de Week van de Zwinstreek verrassen door de veelzijdigheid van de grensoverschrijdende Zwinstreek. Dit gebied ontdek je het beste op de fiets, al slingerend langs knusse polderwegen op weg naar de kust. Gedurende de Week van de Zwinstreek is er voor inwoners en bezoekers van alles te ontdekken. Dit gebied staat garant voor prachtige natuur, een rijke historie aan cultuur en culinaire verrassingen. Deze thema's komen dan ook veelvuldig terug in de activiteiten van deze week. 

 

Ervaar de Zwinstreek zelf van 24 september t/m 2 oktober 2022. Ontdek alle parels van de streek van Damme tot Breskens en van Knokke-Heist tot IJzendijke.
 

Meer informatie

 

Beleefweek Drents-Friese grensstreek

30 september t/m 2 oktober 
De Drents-Friese grensstreek herbergt een groot aantal natuurgebieden, prachtige dorpen, landgoederen en landerijen. De streek vormt een gaaf voorbeeld van een Drents esdorpenlandschap, rijk aan cultuurhistorische waarden. Je kunt nog steeds ervaren hoe het gebied ontstond.

Tijdens de Beleefweek maak je op een actieve manier kennis met deze streek. Ga mee het veld in en laat je verrassen door de schoonheid en ongerepte natuur. Ontdek de wereld van fotografie, kunst en cultuur, erfgoed en historie en streekproducten. De ondernemers en natuurorganisaties ontvangen je natuurlijk gastvrij! 

Het programma volgt, maar wil je op de hoogte blijven, volg dan de Beleefweek op Facebook
 

Beleefweek Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

1 t/m 8 oktober 2022
Wist je dat je in het park één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa kan vinden? Daarnaast kan je genieten van het bos, de prachtige vergezichten, landschappen en de dynamische rivier de Regge! Er is voor iedereen wat te doen met tal van activiteiten zoals; een wandeling "De heks van Het Numendal", ga dieren tekenen met Melissa, beleef de Eelerberg of krijg een unieke rondleiding op het terrein van Krönnenzommer. Ontdek het Nationaal Park!

Meer informatie

 

Beleefweek Nationaal Park Weerribben-Wieden

15 t/m 23 oktober 2022
De Beleefweek in Nationaal Park Weerribben-Wieden dit jaar met speciale aandacht voor water in al haar facetten. Een week boordevol activiteiten en evenementen met, voor en door ondernemers, instellingen en organisaties in het Nationaal Park. De ingrediënten natuur, cultuur, historie en landschap zorgen voor een ‘proeverij’ van alles wat het Nationaal Park te bieden heeft. Informatie volgt. 

 

Te gast in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en ontdek de natuur en erfgoed tijdens de Beleefweek

22 t/m 30 oktober 2022
Geniet van de herfst en kom kabouters zoeken in de tuin van een kasteel, ontmoet de schaapsherder, doe mee aan een leuke workshop of draag bij aan een schonere natuur door tijdens je wandeling ook afval te rapen (plandelen). Tijdens de beleefweek van 22 t/m 30 oktober is er genoeg te (her)ontdekken in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug! Je bent te gast bij het Utrechts Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer of bij één van de vele gastvrije particuliere eigenaren, die hun landgoed hebben opengesteld voor bezoekers.

Klik voor meer informatie

 

Gastheren van het Landschap en de Beleefweken

Meer weten over het programma Gastheer van het Landschap en of de Beleefweken? Neem contact op met één van onze projectleiders bij jou in de buurt.