Beleefweken

De Beleefweek, een week waarin een heel netwerk van IVN Gastheren binnen één gebied samenwerkt om gasten en bezoekers een week lang het gebied te laten beleven. Een onvergetelijk evenement voor bezoekers, omwonenden en ondernemers.  

Beleefweken 2019

Ook dit jaar zullen de Gastheren en vrouwen verschillende activiteiten en beleefweken organiseren. Download de IVN Natuur & Recreatie kalender 2019 voor het overzicht!

Groene Jaarkalender N&R 2019


Beleefweekend Waterpoort

14 t/m 16 juni 2019
Gedurende het hele weekend organiseren de gastheren en andere organisaties diverse activiteiten, uiteenlopend van waterpoort, beleefweekendeen wilderniswandeling in de Dintelse Gorzen, high tea op ‘t Breede Gat, workshop fotowandeling tot een avondvaartocht met sterrenkundige. Een unieke kans voor bewoners en toeristen om kennis te maken met de natuur, het water, het erfgoed en de bietencultuur van het Waterpoortgebied. 

Oosterscheldeweek

7 t/m 14 september 2019
De hele week bruist het op en rond de Oosterschelde.  Je kunt tijdens de Oosterscheldeweek mee op snorkelexpeditie, survival of natuurvaartocht, maar ook kajakken, vogels kijken met een Oosterscheldeweekexpert, strandjutten of sleepnetvissen. Er is een speciale excursie naar het zeldzame groot zeegras. De enige groeiplaats van het groot zeegras in Zeeland ligt in Nationaal Park Oosterschelde. Een expert vertelt er alles over tijdens de excursie. Ook op culinair gebied valt veel te beleven: zo is er tijdens deze week een streekproductenmark in Yerseke, een wild wier safari op Neeltje Jans en kunnen deelnemers op diverse locaties genieten van Zeeuwse zilte zaligheden of meedoen aan een proeverij van Zeeuwse oesters: voor ieder wat wils!

Week van de Zwinstreek

21 t/m 29 september 2019
Week van de Zwinstreek betrekt inwoners, recreanten, ondernemers en toeristen bij de Zwinstreek. De Zwinstreek is een unieke regio met prachtige natuur, een rijke historie aan cultuur en een veelzijdig aanbod van Zwinstreek streek- en hoeveproducten. Deze thema's komen dan ook veelvuldig terug in de activiteiten deze week. Ervaar de Zwinstreek  en ontdek alle parels van de streek van Damme tot Breskens en van Knokke-Heist tot IJzendijke. Er is voor ieder wat wils of het nu gaat om het ontdekken van het strand of een kijkje op een hoeveboerderij. 

Grevelingenweek

16 t/m 23 oktober 2019
Samen met een IVN-natuurgids op zoek naar eetbare Grevelingenpaddenstoelen, met Staatsbosbeheer op excursie naar de Veermansplaat of een kopje koffie met streekgebak bij een Grevelingengastheer: er is voor ieder wat wils tijdens de Grevelingenweek. Zelfs de flamingo’s kijken alweer uit naar hun roze zondag! Samen zorgen we ook dit jaar voor een geweldige Grevelingenweek! 

Meer informatie

Meer weten over het programma Gastheer van het Landschap en of de Beleefweken? Neem contact op met één van onze projectleiders bij jou in de buurt.