Gastheer van het Landschap
Overig
Vanaf
dinsdag18feb202013:30

Word Gastheer/Gastvrouw van Het Landschap in De Maashorst

Ben je recreatieondernemer en wil je meer kunnen vertellen aan je gasten en bezoekers over de natuurparels en oerschatten in De Maashorst? En met trots uitleggen waarom dit een Oergebied is? Of je gasten tippen over bijzondere plekken en routes door dit gebied?

Schrijf je dan nu in voor de vernieuwde IVN-training ‘Gastheer van het Landschap’. Je kan daarna met recht zeggen dat je een AmbassadOER van De Maashorst bent. Inmiddels zijn er al 85 gecertificeerde Gastheren en -vrouwen van het Landschap die Het Oergebied in Brabant toeristisch-recreatief met trots uitdragen. Bij voldoende belangstelling start in februari 2020 weer een nieuwe training om het netwerk verder uit te breiden.

Een niet te missen training voor: 
Alle medewerkers van bedrijven en instellingen die met enthousiasme werkzaam zijn in recreatie en toerisme rondom De Maashorst, zowel in de dag- als verblijfsrecreatie. Dus heb je een hotel, camping, B&B, theetuin, restaurant, verhuurbedrijf? Of bied je activiteiten aan in het gebied, verkoop je streekproducten of ben je actief in agrotoerisme? Doe mee en leer meer over (de parels en geheimen) van De Maashorst. Je kunt deelnemen met meerdere personen van een bedrijf.

Dit ga je ontdekken:

  1. De ins en outs over De Maashorst – het Oergebied in Brabant: zoals het ontstaan, cultuurhistorie, landschap, natuur, actuele ontwikkelingen, de oer-elementen, communicatie kansen), zodat hiermee je gasten en bezoekers het gebied echt kan laten beleven.
  2. Collega-bedrijven die samen met jou De Maashorst toeristisch-recreatief willen uitdragen, bezoekers willen binden en verrassen. En je gaat samen activiteiten ontwikkelen die aansluiten op – en daarmee het merk versterken van – De Maashorst als het Oergebied Brabant.

Dit kost het qua tijd:
De training bestaat uit vier dagdelen (op dinsdag 18 februari, 3 maart, 24 maart en 14 april van 13.30 - 17.00 uur) en een terugkombijeenkomst na het seizoen. Facultatief wordt mogelijk een module storytelling aangeboden. Excursies en uitwisseling zijn een belangrijk onderdeel. Na afronding ontvang je een raamsticker en certificaat ‘Gastheer van het Landschap’ en wordt je bedrijf opgenomen in het netwerk van meer dan 2500 Gastheren door heel Nederland (zie www.ivngastheervanhetlandschap.nl ) en de 85 Gastheren van het Landschap in De Maashorst. Je blijft ook na de training betrokken bij ontwikkelingen en we dagen je uit deel te nemen aan actieve netwerkbijeenkomsten, waarin workshops, productontwikkeling en excursies op het programma staan.

Dus schrijf je snel in via deze aanmeldlink: https://www.ivn.nl/provincie/noord-brabant/training-gastheer-van-het-landschap-maashorst

Algemene informatie

maandag 9 december 2019 - 11:40