Gastheer van het Landschap
Cursussen
Vanaf
woensdag02nov202213:00

Word Gastheer van Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland strekt zich uit over 3.800 hectare; tussen de Noordzeekust en Haarlem, van Zandvoort tot IJmuiden. De voortdurend veranderende duinlandschappen en bossen vormen het leefgebied van talloze bijzondere planten en dieren en bevat rijke cultuurhistorie.

Natuur en cultuurhistorie spelen een belangrijke rol bij de keuze van een vakantiebestemming of een dagtrip. Een ondernemer die de bijzondere waarden van zijn of haar gebied goed kent en weet uit te dragen, is een interessante gastheer. Wil jij samen met andere ondernemers uit dit gebied meer kennis opdoen over de flora en fauna en de rijke cultuurhistorie van Nationaal Park Zuid-Kennemerland? Wil je leren hoe je deze kennis kunt overbrengen op jouw gasten en kunt vertalen naar bijzondere belevenissen? Meld je dan aan voor de cursus Gastheer van Nationaal Park Zuid-Kennemerland!

Tijdens 4 middagen op verschillende mooie locaties in het Nationaal Park, leer je als geen ander de mooiste plekjes in het Nationaal Park te vinden. Daarnaast leer je hoe jij als ondernemer in deze prachtige natuurlijke en cultuurhistorische omgeving jouw enthousiasme, kennis en liefde voor het landschap op jouw gasten kunt overdragen. Zo beleven jouw gasten de omgeving optimaal en verrijkt het hun verblijf of bezoek aan het gebied. Gekoppeld hieraan is ook een gevoel van verantwoordelijkheid dat je meegeeft; bewust omgaan met natuur en cultuurhistorie, en tegelijkertijd zorgeloos genieten.

Daarnaast bouw je ook aan een eigen duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking kun je activiteiten en producten ontwikkelen waarmee je het gebied kunt promoten, meer klanten kunt bereiken en hen een unieke beleving kunt bieden.

Meld je hier aan voor de gastheercursus

Cursusopzet en data

Op woensdag 2 november 2022 start een nieuwe Gastheercursus van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten op verschillende mooie locaties in het Nationaal Park en is inclusief het lesmateriaal, de feestelijke afsluiting en de terugkomdag. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als Gastheer (of Gastvrouw) van het Landschap met certificaat en bijbehorend gevelbordje.

Bijeenkomst 1   woensdag 2 november               13.00 - 17.00 uur

Bijeenkomst 2   donderdag 17 november            13.00 - 17.00 uur

Bijeenkomst 3   donderdag 26 januari                  13.00 - 17.00 uur

Bijeenkomst 4   woensdag 15 maart                     13.00 - 17.00 uur

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle horeca-, recreatie-, of agro-toeristische ondernemers in en rond Nationaal Park Zuid-Kennemerland zoals hotels, campings, bed en breakfasts, restaurants, wandelcoaches, fietsverhuurders, etc. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten en aanmelden

Dankzij de financiële bijdrage van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en partners wordt het grootste gedeelte van de kosten van de cursus gedekt. Hierdoor kost deelname aan het programma Gastheer van Nationaal Park Zuid-Kennemerland slechts €250,- per deelnemer. Deelname vind plaats op volgorde van aanmelding en voor maximaal twee personen per bedrijf/ organisatie. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. Dus maak gebruik van deze kans om jouw kennis over het gebied te vergroten en de ervaring van jouw gasten te verrijken en meld je snel aan!

Meld je hier aan voor de gastheercursus

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de cursus IVN Gastheer van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Gwen Pellinkhof, via G.Pellinkhof@ivn.nl of 06-33677971. Neem ook eens een kijkje op www.gastheervanhetlandschap.nl.

Algemene informatie

woensdag 2 november 2022 - 13:00 tot 17:00
Bijeenkomst 1 woensdag 2 november
donderdag 17 november 2022 - 13:00 tot 17:00
Bijeenkomst 2 donderdag 17 november
donderdag 26 januari 2023 - 13:00 tot 17:00
Bijeenkomst 3 donderdag 26 januari
woensdag 15 maart 2023 - 13:00 tot 17:00
Bijeenkomst 4 woensdag 15 maart
Locatie: 
Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Nederland
Contactpersoon: