Gastheer van het Landschap
Recreatie
Op
donderdag08mrt201813:30

Word Gastheer van het Landschap Aalten

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Als recreatie- of horecaondernemer kun je daar de vruchten van plukken. Een ondernemer die de bijzondere (natuurlijke) waarden van zijn eigen gebied goed kent en weet uit te dragen, is een interessante gastheer. Kun jij je gasten vertellen wat er allemaal in de gemeente Aalten te zien en te doen is? Word Gastheer van het Landschap van de gemeente Aalten en leer andere ondernemers kennen, bouw samen een netwerk op en verrijk het verblijf van je gasten.

Op 8 maart 2018 start het programma ‘Gastheer van het Landschap – gemeente Aalten’. Ben jij horeca-, recreatie-, of agro toeristische ondernemer in de gemeente Aalten en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor het programma. 

In de vier bijeenkomsten krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de natuurlijke waarden van het Nationaal Landschap, de unieke grensligging, cultuurhistorie en de typische flora en fauna van de gemeente Aalten. Samen met de andere deelnemers van het programma bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking ontwikkel je activiteiten en natuurbelevingsconcepten waarmee je je gasten enthousiasmeert voor natuur en waarmee je hen een optimale beleving kunt bieden. Een extra service, dat jouw bedrijf én de gemeente Aalten aantrekkelijker maakt. Je zult tijdens de bijeenkomsten verrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving!

Data

Het programma bestaat uit drie dagdelen theorie, één veldexcursie en een terugkomdag. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als Gastheer van het Landschap met een bijbehorend speldje. 

Bijeenkomst 1

Donderdag 8 maart 2018

13:30 – 16:30 uur

Bijeenkomst 2

Woensdag 21 maart 2018

13:30 – 16:30 uur

Bijeenkomst 3

Donderdag 29 maart 2018

13:30 – 16:30 uur

Veldexcursie

Woensdag 4 april 2018

10:00 – 16:00 uur

Terugkomdag

Nader te bepalen – najaar 2018

10.00 – 16:00 uur

 

Locatie

We willen elke bijeenkomst bij een deelnemende ondernemer organiseren. Ben je ondernemer in het Nationaal Landschap en heb je een geschikte locatie ter beschikking? Laat het ons weten via m.sijtsma@ivn.nl

Terugkomdag

Na het zomerseizoen wordt er een terugkomdag georganiseerd, waarin je als opgeleide gastheren en gastvrouwen elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met arrangementsvorming en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdag wordt tijdens de cursus in overleg met de deelnemers gepland.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle horeca-, agrarische- en recreatieve ondernemers in de hele gemeente Aalten zoals hotels, (mini)campings, bed en breakfasts, restaurants, theetuinen, vakantieparken etc. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten en aanmelden

Dankzij financiële bijdragen van de gemeente Aalten en de provincie Gelderland, kost deelname aan het programma slechts € 50 per persoon. Dit is inclusief het lesmateriaal, drie cursusdagen, de veldexcursie inclusief lunch en vervoer, de feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 20 ondernemers deelnemen aan de cursus. Aanmelden via onderstaande link kan tot en met 7 maart 2018. Voor deze cursus geldt vol=vol dus meld je snel aan.

Meld je aan!

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de cursus Gastheerschap van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Mette Sijtsma van IVN Gelderland via m.sijtsma@ivn.nl of 026-3512927. Neem ook eens een kijkje op www.gastheervanhetlandschap.nl

Algemene informatie

donderdag 8 maart 2018 - 13:30
woensdag 21 maart 2018 - 13:30
donderdag 29 maart 2018 - 13:30
woensdag 4 april 2018 - 10:00