Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
donderdag14mrt201913:30

Programma Gastheer van het Landschap Bronckhorst

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Als recreatie- of horecaondernemer kun je daar de vruchten van plukken. Een ondernemer die de bijzondere (natuurlijke) waarden van zijn eigen gebied goed kent en weet uit te dragen, is een interessante gastheer. Kun jij je gasten vertellen wat er allemaal in jouw gebied te zien en te doen is? Word Gastheer van het Landschap van Bronckhorst en verrijk het verblijf van je gasten.

In navolging op het programma gastheer van het Landschap in 2017 organiseert IVN Gelderland, samen met Stichting Achterhoek Toerisme, gemeente Bronckhorst en andere lokale partners het programma ‘Gastheer van het Landschap’. Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor de cursus. 

In vier bijeenkomsten krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis van het landschap in Bronckhorst, de landschapstypen, kenmerkende flora en fauna en observatietips, cultuurhistorisch waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere parels van het gebied.

Samen met de andere deelnemers van het programma bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking werk je aan activiteiten en natuurbelevingsconcepten waarmee je je gasten enthousiasmeert voor natuur, hen een optimale beleving kunt bieden en waarmee je Bronckhorst op de kaart zet. Een extra service, wat jouw bedrijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je zult tijdens de cursusdagen verrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving!

Data

Bijeenkomst 1

Donderdag 14 maart 2019

13:30 – 16:30 uur

Bijeenkomst 2

Donderdag 28 maart 2019

13:30 – 16:30 uur

Bijeenkomst 3

Woensdag 10 april 2019

13.30 – 16:30 uur

Veldexcursie

Woensdag 17 april 2019

10:00 – 16:00 uur

Terugkomdag

Nader te bepalen – najaar 2019

13:30 – 16:30 uur

Locatie

We willen elke bijeenkomst bij een deelnemende ondernemer organiseren. Heb je een geschikte locatie ter beschikking voor één van de bijeenkomsten? Geef het aan op het inschrijfformulier of laat het ons weten via het aanmeldformulier

Terugkomdag

Na de vier bijeenkomsten wordt er in het voorjaar van 2019 een terugkomdag georganiseerd, waarin je als opgeleide gastheren en gastvrouwen elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met arrangementsvorming en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdag wordt tijdens het programma in overleg met de deelnemers gepland.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle horeca-, recreatie-, of agro toeristische ondernemers in de gemeente Bronckhorst zoals hotels, (mini)campings, bed en breakfasts, restaurants, theetuinen, vakantieparken, fietsverhuurders etc. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten en aanmelden

Dankzij een bijdrage van de provincie Flevoland, kost deelname aan het programma slechts € 100,- per persoon. Dit is inclusief het lesmateriaal, drie cursusdagen, de veldexcursie inclusief lunch en vervoer, de feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje, en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. Voor deze cursus geldt vol=vol. 

Meld je aan! 

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de cursus Gastheerschap van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Saskia van Daalen via s.van.daalen@ivn.nl of 026-3512927. Neem ook eens een kijkje op www.gastheervanhetlandschap.nl
 

 

 

Algemene informatie

donderdag 14 maart 2019 - 13:30 tot woensdag 17 april 2019 - 16:00