Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
donderdag01nov201809:30

IVN Gastheer van het Landschap Vechtdal

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Als gastheer van je eigen gebied kun je als recreatie- en horeca ondernemer daar de vruchten van plukken en je gasten alles vertellen over de mooiste plekjes en cultuurhistorie van jouw gebied. Zodoende beleven gasten de omgeving optimaal en verrijkt het hun verblijf of bezoek aan het gebied. 

Cursus Gastheer van het Landschap Vechtdal

In november en december organiseert IVN Overijssel, samen met Marketing Oost, Vechtdal Marketing en andere partners de cursus ‘IVN Gastheer van het Landschap’ in het Vechtdal. Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor de cursus.

In de cursus krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis, landschapskenmerken, natuurwaarden, erfgoed, recreatieve mogelijkheden en de mooie plekjes. Samen met de andere deelnemers bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking ontwikkel je activiteiten en producten waarmee je het gebied kunt promoten, meer klanten kunt bereiken en hen een optimale beleving kunt bieden. Een extra service, wat het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je wordt verrast door je eigen omgeving tijdens de cursusdagen (op diverse locaties) waar we uiteraard ook de buitenwereld gaan verkennen. 

Cursusopzet

De cursus bestaat uit drie workshops, een veldexcursie en een terugkombijeenkomst. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als IVN Gastheer van het Landschap met een bijbehorend gevelbordje. 

Cursusdata

Cursusdag 1 Donderdag 1 november 2018    9:30 – 12:30 uur
Cursusdag 2 Dinsdag 13 november 2018    9:30 – 16:00 uur
Cursusdag 3 Donderdag 22 november 2018 9:30 – 12:30 uur
Cursusdag 4 Maandag 3 december 2018         9:30 – 12:30 uur

Terugkomdag

Ongeveer een half jaar na de cursusdagen (voorjaar 2019) wordt er een terugkomdag georganiseerd, waarin je als opgeleide gastheren elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met arrangementsvorming en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdagen wordt tijdens de cursus in overleg met de deelnemers gepland.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle recreatieve ondernemers in het Vechtdal zoals hotels, campings, bed and breakfasts, restaurants, vakantieparken etc. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf/instelling, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten en aanmelden

Dankzij bijdragen van de provincie Overijssel en Marketing Vechtdal, kost deelname aan het programma slechts € 195,- per persoon, dit is inclusief lesmateriaal, vier cursusdagen, koffie/thee, een feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje, en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. Voor deze cursus geldt vol=vol. 

Meld je aan! 

Meer informatie

De cursus wordt uitgevoerd door IVN Overijssel i.s.m. lokale organisaties. Ben je geïnteresseerd in de cursus IVN Gastheer van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Stefanie Janssen van IVN Overijssel via s.janssen@ivn.nl of 0263512927. Neem ook eens een kijkje op www.gastheervanhetlandschap.nl.

Algemene informatie

donderdag 6 september 2018 - 09:30 tot donderdag 18 oktober 2018 - 16:00
Locatie: 
Vechtdal
Nederland