Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
dinsdag20feb201812:00

Gastheer van het landschap Sallandse Heuvelrug en het Reggedal

Cursus voor recreatie ondernemers

In het voorjaar van 2018 organiseert IVN een nieuwe cursus ‘gastheer van het landschap’ speciaal voor recreatieondernemers rond de Sallandse Heuvelrug en het Reggedal. Recreatieondernemers zijn de schakel tussen de natuur en haar bezoekers. Daarom leiden wij horeca- en recreatieondernemers op tot Gastheren van het gebied waar zij werken. Als gastheer vertellen zij recreanten alles over de mooiste natuurplekjes en cultuurhistorie van het gebied. Zodoende beleven gasten de omgeving optimaal en verrijkt het hun verblijf of bezoek aan het gebied. Dit zorgt voor een unieke ervaring bij gasten, versterkt het imago van het gebied, stimuleert draagvlak voor het behoud van het landschap en draagt bij aan de profilering van de onderneming.

Het Programma Gastheer van het Landschap

De cursus Gastheer van het Landschap is een onderdeel van het programma Gastheer van het Landschap. Het blijft namelijk niet bij een cursus. Door het toenemende aantal gastheren en gastvrouwen in het gebied ontstaat een netwerk van betrokken ondernemers: de ambassadeurs van het gebied. Twee maal per jaar is er een netwerkbijeenkomst waar wetenswaardigheden en kennis worden uitgewisseld. Gastheren zijn als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het gebied.

De cursus

De nieuwe cursus bestaat uit 4 dagdelen en een excursie. Nieuw dit jaar is dat we een workshop storytelling opnemen in de cursus (20 maart). Tijdens de ondernemerssafari op 2 november 2017 kwamen al even kort de bouwstenen voor een goed verhaal aan bod, maar tijdens de workshop gaan de deelnemers zelf concreet aan de slag met hun eigen verhaal dat bij het bedrijf en de gasten past. Ook ondernemers die al gastheer zijn, zijn van harte welkom en zullen we uitnodigen.

Cursusdagen

Data op dinsdagmiddagen: 
20 februari cursusdag
6 maart cursusdag
13 maart cursusdag
20 maart cursusdag
27 maart afsluitende gebiedsexcursie (hele dag).

De kosten bedragen € 150,- per persoon (inclusief gevelbordje en cursusmap). Heb je nieuwe medewerkers of heb je collega's die mogelijk ook interesse hebben, laat het ze weten!

Voor opgeven of vragen, neem contact op met:
Linda de Haan
06-29538640.

Algemene informatie

dinsdag 20 februari 2018 - 12:00 tot dinsdag 20 maart 2018 - 14:30
Contactpersoon: