Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
maandag29okt201813:30

Gastheer van het Landschap deelgebied Dronten – Zeewolde

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Als recreatie- of horecaondernemer kun je daar de vruchten van plukken. Een ondernemer die de bijzondere (natuurlijke) waarden van zijn eigen gebied goed kent en weet uit te dragen, is een interessante gastheer. Kun jij je gasten vertellen wat er allemaal in jouw gebied te zien en te doen is? Word Gastheer van het Landschap van Flevoland, deelgebied Dronten - Zeewolde en verrijk het verblijf van je gasten.   

In het najaar van 2018 organiseert IVN Flevoland, samen met Toerisme Flevoland, provincie Flevoland en andere lokale partners het programma ‘Gastheer van het Landschap’ in het deelgebied Dronten en Zeewolde. Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor de cursus.   
 
In de cursus krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis van het landschap in Flevoland, de landschapstypen, kenmerkende flora en fauna en observatietips, cultuurhistorisch waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere parels van het gebied in Flevoland Oost. Samen met de andere deelnemers van het programma bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking werk je aan activiteiten en natuurbelevingsconcepten waarmee je je gasten enthousiasmeert voor natuur, hen een optimale beleving kunt bieden en waarmee je Flevoland op de kaart zet. Een extra service, wat jouw bedrijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je zult tijdens de cursusdagen verrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving! 

Cursusdata 

De cursus bestaat uit drie dagdelen theorie, één veldexcursie en een terugkombijeenkomst. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als Gastheer van het Landschap met een bijbehorend certificaat en gevelbordje.  

Cursusdag 1       Maandag 29 oktober 13:30 – 16:30 uur
Cursusdag 2 Maandag 5 november     13:30 – 16:30 uur
Cursusdag 3    Maandag 19 november      13:30 – 16:30 uur
Veldexcursie  Maandag 26 november 10:00 - 16.00 uur 
Terugkomdag     Nader te bepalen   13:30 – 16:30 uur

Locatie

De locatie verschilt per cursusmiddag, maar is altijd in de regio en wordt nog bekend gemaakt. Heb je als ondernemer een locatie ter beschikking? Laat het ons weten via s.van.daalen@ivn.nl.

Terugkomdag

Een aantal weken na de cursusdagen wordt er een terugkomdag georganiseerd, waarin je als opgeleide gastheren elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met arrangementsvorming en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdagen wordt tijdens de cursus in overleg met de deelnemers gepland.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle horeca-, agrarische- en recreatieve ondernemers in de gemeenten Dronten en Zeewolde* zoals hotels, (mini)campings, bed en breakfasts, restaurants, jachthavens, vakantieparken etc.

Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

* We richten ons in eerste instantie specifiek op Flevoland Oost met de gemeenten Dronten en Zeewolde. We streven ernaar daarna ook in de regio’s noord (Noordoostpolder) en west (Lelystad en Almere) een programma Gastheer van het Landschap aan te kunnen bieden.

Kosten en aanmelden

Dankzij een bijdrage van de provincie Flevoland, kost deelname aan het programma slechts € 160,- per persoon. Dit is inclusief het lesmateriaal, drie cursusdagen, de veldexcursie inclusief lunch en vervoer, de feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje, en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. Voor deze cursus geldt vol=vol dus meld je snel aan.   

Meld je hier aan!

Meer informatie

De cursus wordt uitgevoerd door IVN Flevoland in samenwerking met Toerisme Flevoland, provincie Flevoland en lokale organisaties. Ben je geïnteresseerd in de cursus Gastheerschap van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Saskia van Daalen IVN Flevoland via s.van.daalen@ivn.nl   Neem ook eens een kijkje op www.gastheervanhetlandschap.nl.

 

Algemene informatie

maandag 29 oktober 2018 - 13:30 tot maandag 26 november 2018 - 16:00
Locatie: 
Flevoland
Nederland
Google Maps image