Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
dinsdag27aug201910:00

Cursus Storytelling

Wat brengt mensen samen? Verhalen! Er is niets krachtiger dan een goed verhaal, een verhaal overwint en overleeft alles. Wil jij een verhaal gebruiken dat een brug slaat tussen jouw belevingswereld en die van het publiek? Neem dan deel aan de driedaagse "Storytelling voor Natuur training”

Verhalen zijn een krachtig en effectief middel om mensen te raken, te verbinden en in beweging te brengen. Het werken met verhalen is een effectief middel om anderen te inspireren en te betrekken bij je idee, vraagstuk of gebied. IVN heeft ervaren dat storytelling een grote bijdrage kan hebben aan de impact van natuureducatie en de wijze waarop jij je gasten, zowel jong als oud, betrekt bij natuur en duurzaamheid.

Storrytelling Natuur voor wie?

Deze training is opgezet voor mensen die werkzaam zijn in natuur en landschap. Zoals medewerkers IVN, IVN gastheren van het landschap, natuurbeheerders, natuurgidsen, ondernemers, medewerkers van bezoekerscentra, gebiedsadviseurs en – marketeers.

Storytelling Natuur wat ga je leren?

Je wordt opgeleid tot Storyfacilitator voor natuur: iemand die verhalen kan opdiepen, oproepen, inzetten en/of vertellen in allerlei vormen en situaties om natuur in harten van mensen te brengen. Je leert hoe je het verhaal van jouw natuurgebied of jouw project een stem kan geven en daarmee een impuls te geven aan de wijze waarop je nu het publiek betrekt.

Mogelijke toepassingen van storytelling voor natuur: het in beweging krijgen van collega’s en partners voor jouw idee of project; Het ontwerpen van een krachtige verhaallijn voor een onweerstaanbare publiekscampagne; het in het hart raken van je publiek tijdens excursies of andere educatieve activiteiten.

De training wordt verzorgd door Wim Ruis (IVN) en Petra van de Kop (KOP & Co). Beiden zijn opgeleid als chief storyteller bij de Storytelling Academy en hebben uitgebreide ervaring met het werken met storytelling voor verschillende doelgroepen. Na de training krijg je certificaat als Storyfacilitator in de natuur onder auspiciën van de Storytelling Academy.

 

Interesse?

 

 

Algemene informatie

dinsdag 27 augustus 2019 - 10:00 tot 16:30
woensdag 28 augustus 2019 - 10:00 tot 16:30
maandag 14 oktober 2019 - 10:00 tot 16:30
Locatie: 
Stayokay Dordrecht
Nederland