Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
dinsdag17nov202013:00

Cursus Gastheerschap Nationaal Park Hollandse Duinen

Dit najaar gaat de eerste cursus van start om ondernemers op te leiden tot Gastheer van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Natuur speelt een belangrijke rol bij de keuze van een vakantiebestemming of een dagtrip. Als ondernemer bent u een gastheer voor uw omgeving. In de cursus leert u als geen ander de mooiste plekjes te vinden en hoe dit door te geven aan uw gasten. 

De cursus

Tijdens vier bijeenkomsten krijgt u informatie over de bijzondere waarden van het nationaal park. Behalve dat de opgedane kennis over onder andere de ontstaansgeschiedenis en flora en fauna overgedragen kan worden aan uw gasten, werkt u ook samen met uw medecursisten aan een arrangement. Daarnaast nemen de beheerders en vrijwilligers van het nationaal park u mee op excursie door het park.

Voor wie?

Deze cursus is interessant voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme in en rond het nationaal park. Zowel voor eigenaren als medewerkers is deze cursus een echte aanrader. Na de vier bijeenkomsten bent u Gastheer van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Wat levert Gastheerschap op?

  • Betere informatie voor gasten van ondernemers over mooie locaties, de natuur en routes in de omgeving.
  • Extra promotie voor ondernemers als gastheer en duurzame onderneming met aandacht voor natuur en landschap. 
  • Nieuwe initiatieven, zoals arrangementen voor en door ondernemers.
  • Gezamenlijk netwerk van ondernemers.
  • Meerwaarde voor uw gasten/klanten.
  • Als gastheer krijgt u een onderscheidend kwaliteitslabel, waarmee u bijdraagt aan het behoud van onze natuur en de ontwikkeling in het nationaal park. 

Wie geeft de cursus?

Het Nationaal Park Hollandse Duinen organiseert deze cursus in samenwerking met haar partners. Samen gaat u aan de slag om met elkaar te werken aan arrangementen voor uw gasten/klanten.

Cursusdata en locatie

Exacte data en locatie worden nog bepaald.

Aanmelden en info

Aanmelden voor de cursus kan via https://www.nationaalparkhollandseduinen.nl/aanmeldengastheer/. Voor vragen kunt u contact opnemen met Arthur Hilgersom (a.hilgersom@ivn.nl)

Algemene informatie

dinsdag 6 oktober 2020 - 13:00
Locatie: 
Gastheer van het Landschap
Nederland