Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
dinsdag27feb201813:00

Cursus Gastheer van Nationaal Park De Groote Peel 2018

Nationaal Park De Groote Peel organiseert cursus Gastheer van het Landschap in 2018! 

Inmiddels zijn 27 ondernemers opgeleid tot Gastheer van het Landschap in- en rondom De Groote Peel. Nog geen gastheer? Meld u dan nu aan voor de cursus en leer meer over het Nationaal Park De Groote Peel en de Peelvenen. 

Wat is Gastheer van het Landschap?

Gastheerschap van het landschap is een programma van IVN waarbij horecaondernemers, recreatieondernemers maar ook overige ondernemingen rondom een natuurgebied of Nationaal Park worden geïnformeerd over het landschap waarin zij opereren met als doel het delen van kennis over het gebied en daarmee het creëren van een netwerk om gezamenlijk het gebied uit te dragen en producten en activiteiten te ontwikkelingen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat natuur een steeds belangrijkere rol speelt bij het kiezen van een (vakantie)bestemming. Het kunnen uitdragen van de omgeving, draagt bij aan een ultieme klantbeleving!  

Bekijk het filmpje op deze pagina!

Over de cursus

De cursus staat open voor alle recreatieondernemers rondom Nationaal Park De Groote Peel die een duurzame bedrijfsvoering (willen gaan) voeren. Het gaat om exploitanten, ondernemers en het personeel van verblijfsrecreatie (zoals campings, huisjesparken, hotels), VVV’s en dagrecreatie (zoals restaurants, musea, maneges) en producenten van streekproducten. Tijdens de cursus leert u via workshops en excursies meer over geschiedenis, cultuur, landschap en natuur van dit unieke gebied. Maar ook over gemarkeerde wandelroutes en activiteiten. Daarnaast is de cursus erop gericht om producten, activiteiten of samenwerkingsprojecten in de regio op te zetten.

Cursusprogramma in het kort

De cursus bestaat uit 4 dagdelen, verspreid over 2-3 maanden. Bij elk dagdeel is een excursie inbegrepen.

Dagdeel 1: dinsdag 27 februari 2018, 13:00-17:00 uur
Locatie: Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15 in Ospel 
Korte inhoud: ontstaansgeschiedenis & cultuurhistorie

Dagdeel 2: dinsdag 13 maart 2018, 13:00-17:00 uur 
Locatie: n.t.b. bij deelnemer
Korte inhoud: toelichting op het gebied De Groote Peel & Peelvenen, flora & fauna, bijzondere locaties en recreatieve mogelijkheden in het gebied door Staatsbosbeheer

Dagdeel 3: woensdag 28 maart 2018, 13:00-17:00 uur
Locatie: n.t.b. bij deelnemer
Korte inhoud: ervaringen van een gastheer, workshop “Arrangementen” door IVN.

Dagdeel 4: dinsdag 10 april 2018, 13:00-17:00 uur
Locatie: n.t.b. (bij deelnemer)
Korte inhoud: eindpresentaties huiswerkopdracht, terugkoppeling verwachtingen, uitreiking certificaat & (netwerk)borrel 

Praktische informatie & aanmelden

Dankzij een bijdrage van provincie Limburg is de eigen bijdrage slechts € 250,- voor de hele cursus incl. een netwerkbijeenkomst incl. cursusmateriaal, excursies, certificaat en gevelbordjes.
Meerdere organisaties, waaronder LLTB, Recron en Horeca Nederland worden betrokken bij de opzet en de uitvoering van de cursus.

Meer weten?

Mocht u vragen hebben over de exacte inhoud van de cursus of het programma Gastheer van het Landschap, neem dan contact op met Cindy Nordhausen, IVN Limburg via c.nordhausen@ivn.nl of 06-51853607.

Aanmelden voor deze cursus

Algemene informatie

dinsdag 27 februari 2018 - 13:00 tot dinsdag 10 april 2018 - 17:00
Locatie: 
Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel
Nederland
Google Maps image