Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
donderdag14okt202109:00

Cursus Gastheer van het Landschap Regio Parkstad

Wat maakt het gebied waarin je onderneemt bijzonder? Welke natuur, landschap en cultuur(historie) typeren jouw omgeving? En hoe kun je deze kennis vertalen naar concrete producten, diensten of arrangementen voor je gasten? Hoe draag je als recreatieondernemer je steentje bij aan de promotie van je gebied? Dit – en nog veel meer – leer je in de IVN-training Gastheer van het Landschap! Op 14 oktober a.s. start deze training speciaal voor recreatieondernemers in Regio Parkstad (bestaande uit gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal).

Aanmelden

Samen zetten we Regio Parkstad op de kaart

In de training bouwen we samen aan de gezamenlijke promotie en beleving van Regio Parkstad, zodat bewoners en bezoekers de mooiste plekjes kunnen beleven. Je krijgt de kans om je speciale aanbod in de etalage te zetten en de beleving en zichtbaarheid van het Natuurgrenspark samen te vergroten. Daarnaast word je onderdeel van het landelijke netwerk van IVN Gastheren van het Landschap en word je betrokken bij campagnes en de ontwikkeling van nieuwe beleefconcepten.

Stadsregio Parkstad

Een niet te missen cursus voor...

Alle medewerkers van bedrijven en instellingen die met enthousiasme werkzaam zijn in horeca, recreatie en toerisme in Regio Parkstad. Zowel in de dag- als verblijfsrecreatie. Dus bied je een dagattractie of heb je een hotel, camping, B&B,  restaurant of verhuurbedrijf? Of bied je activiteiten aan in het gebied, verkoop je streekproducten of ben je actief in agrotoerisme? Doe mee en leer meer over Regio Parkstad als basis voor je rol als Gastheer of Gastvrouw van het gebied!

Programma

In het programma staat naast beleving van het landschap, ook netwerken centraal. Iedere bijeenkomst wordt daarom – op gepaste wijze – afgesloten met een informele netwerkborrel. Globaal ziet het programma er als volgt uit:

Inhoud Datum Tijdstip
Cursusdag 1 14 oktober 2021 9.00 - 13.00 uur
Cursusdag 2 4 november 2021 9.00 - 13.00 uur
Cursusdag 3 18 november 2021 9.00 - 13.00 uur
Cursusdag 4 2 december 2021 9.00 - 13.00 uur
Terugkomdag 10 maart 2022 9.00 - 13.00 uur

Praktische informatie & aanmelden

  • Dankzij de financiële bijdragen van de Regio Parkstad, bedragen de deelnamekosten € 195,- per persoon.
  • Er is in totaal ruimte voor 20 deelnemers. Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding (vol = vol). Bij teveel inschrijvingen maken wij een wachtlijst en krijg je hiervan bericht. De training gaat door bij minimaal 15 aanmeldingen.
  • Om in aanmerking te komen voor het officiële certificaat en raamsticker Gastheer van het Landschap is aanwezigheid bij 3 van de 4 bijeenkomsten een voorwaarde.
  • Kun je onverwachts niet deelnemen aan de training? Tot 30 juli kun je je deelname kosteloos annuleren. Wanneer je tussen 1 en 31 augustus annuleert, brengen wij 50% van de kosten in rekening. Daarna moeten wij het volledige bedrag in rekening brengen. Uiteraard kun je wel een collega sturen.
  • Tijdens de training houden wij rekening met de op dat moment geldende coronamaatregelen. Mocht deze training onverhoopt niet door kunnen gaan vanwege corona, dan wordt er naar een nieuw moment gezocht. 
  • Mocht je vragen hebben over de training, neem dan contact op met Marije Geenevasen, projectleider bij IVN Regio Zuid, via m.geenevasen@ivn.nl

Aanmelden

Algemene informatie

donderdag 14 oktober 2021 - 09:00 tot donderdag 10 maart 2022 - 13:00
Contactpersoon: