Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
donderdag08feb201813:30

Cursus Gastheer van het Landschap Hattem Heerde 2018

In 2018 organiseert IVN Gelderland, samen met de provincie Gelderland, gemeenten Hattem en Heerde, Waterschap Vallei en Veluwe en lokale partners het tweede cursusprogramma ‘IVN Gastheer van het Landschap’ in Hattem en Heerde. Ben jij horeca-, recreatie-, ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor het programma.

In de cursus krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de landschapstypen in Hattem en Heerde, kenmerkende flora en fauna en observatietips, cultuurhistorisch waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere parels van het gebied. Samen met de andere deelnemers van het programma bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking ontwikkel je activiteiten en natuurbelevingsconcepten waarmee je je gasten enthousiasmeert voor natuur, hen een optimale beleving kunt bieden en waarmee je Hattem en Heerde op de kaart zet. Een extra service, wat jouw bedrijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je zult tijdens de cursusdagen verrast worden door de bijzonderheden van je eigen omgeving!

De cursus is een onderdeel van een vierjarig programma (gestart in 2016). In 2016 heeft het eerste cursusprogramma plaatsgevonden waarbij 21 ondernemers het certificaat 'IVN Gastheer van het Landschap' in ontvangst hebben genomen. Aanvullend zijn tevens 25 medewerkers van Toeristische Informatiepunten in de gemeenten opgeleid.

Cursusdata

De cursus bestaat uit drie dagdelen theorie, één veldexcursie en een terugkombijeenkomst. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als IVN Gastheer van het Landschap met een bijbehorend gevelbordje.

Cursusdag 1 Donderdag 8 februari 13.30-16.30 uur
Cursusdag 2 Donderdag 15 februari 13.30-16.30 uur
Cursusdag 3 Donderdag 22 februari 13.30-16.30 uur
Veldexcursie Donderdag 8 maart 10.00-16.00 uur

Locaties

Elke bijeenkomst wordt georganiseerd bij één van de deelnemende ondernemers. De exacte locatie wordt later bekend gemaakt. Heb je als ondernemer een locatie ter beschikking? Laat het ons weten via s.van.daalen@ivn.nl.

Terugkomdag

Na de cursusdagen wordt er een terugkomdag georganiseerd, waarin je als opgeleide gastheren elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met arrangementsvorming en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdagen wordt tijdens de cursus in overleg met de deelnemers gepland.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle horeca- en recreatieve ondernemers Hattem en Heerde zoals hotels, (mini)campings, vakantieparken, jachthavens, bed en breakfasts, restaurants, musea, pretparken, etc. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten en aanmelden

Dankzij bijdragen van de provincie Gelderland, gemeenten Hattem en Heerde, Waterschap Vallei en Veluwe en lokale fondsen kost deelname aan het programma slechts € 100,- per persoon. Dit is inclusief het lesmateriaal, drie cursusdagen, de veldexcursie inclusief lunch en vervoer, de feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje, en de terugkomdag. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen aan de cursus. Aanmelden kan tot en met 8 januari 2018. Voor deze cursus geldt vol=vol, dus meld je snel aan.

Meld je aan!

Meer informatie

De cursus wordt uitgevoerd door IVN Gelderland is samenwerking met lokale organisaties. Ben je geïnteresseerd in de cursus IVN Gastheer van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Saskia van Daalen van IVN Gelderland via s.van.daalen@ivn.nl of 026-3512927.

Algemene informatie

donderdag 8 februari 2018 - 13:30 tot donderdag 8 maart 2018 - 10:15