Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
woensdag24apr201913:00

Cursus Ambassadeur van Landschapspark Drongengoed

Draag jij Landschapspark Drongengoed een warm hart toe? Ben je geïnteresseerd in natuur, landschap en/of cultuurhistorie of wil je je hierin verdiepen? Ben je net als ons trots op jouw Landschapspark Drongengoed?  Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Toerisme Oost-Vlaanderen en IVN Natuureducatie zoeken geïnteresseerden die enthousiaste ambassadeurs van Landschapspark Drongengoed willen zijn.  We willen jou graag betrekken bij en enthousiasmeren over de natuur, het landschap en de cultuurhistorie binnen Landschapspark Drongengoed. Je leert het gebied nog beter kennen, je bouwt mee aan een positief imago van het landschapspark èn stimuleert het draagvlak voor behoud van het prachtige landschap en de natuur binnen Landschapspark Drongengoed bij zowel toeristen als mensen uit de omgeving. 

Voor wie?

De cursus Ambassadeur van Landschapspark Drongengoed is geschikt voor geïnteresseerden die Landschapspark Drongengoed een warm hart toedragen of zich betrokken voelen bij het gebied, zoals:

  • bewoners in en rondom het landschapspark
  • medewerkers van natuurorganisaties, betrokken gemeenten
  • handelaars, waarbij de core-business in eerste instantie niet ligt binnen de recreatie-/toerisme sector
  • landbouw/boerenbedrijven die geen agro-toerisme voeren of lokale streek- en hoeveproducten produceren of verkopen aan recreanten

Ben je een horeca-, recreatieondernemer of verhuurder van een verblijfsaccommodatie? Dan bieden we jou de cursus ‘Gastheer van Landschapspark Drongengoed’ aan. Klik hier voor meer informatie.

Wat bieden we jou? 

Een opleidingstraject van vier middagen, tussen half maart en half mei 2019, waarin je wordt opgeleid tot ‘Ambassadeur van het Landschap’, uitgevoerd door IVN Natuureducatie samen met Toerisme Oost-Vlaanderen. 

Na deelname is jouw enthousiasme nog groter, jouw kennis verbreed én ontvang je een officieel certificaat van deelname.

Locatie

De cursus Ambassadeur van Landschapspark Drongengoed bestaat uit vier bijeenkomsten, waarin theorie en praktijk samenkomen. De bijeenkomsten vinden steeds op een andere plek in het gebied plaats.

Eigen bijdrage

Deelname aan de cursus Ambassadeur van Landschapspark Drongengoed is gratis. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus.

Cursusdata

De cursusdata zijn in overleg bepaald:

  • Cursusdag 1: woensdag 24 april 2019 van  12.30 - 17.00uur 
  • Cursusdag 2: woensdag 8 mei 2019 van  12.30 - 17.00uur 
  • Cursusdag 3: woensdag 22 mei 2019 van  12.30 - 17.00uur 
  • Cursusdag 4: woensdag 5 juni 2019 van  12.30 - 17.00uur 

Inschrijven voor de cursus?

Inschrijven voor deze cursus is niet meer mogelijk. Deze cursus is vol.

Wilt u nog wel op de wachtlijst zodat we u kunnen informeren wanneer iemand afvalt? Stuur dan een seperate mail, voorzien van uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres naar n.verhage@ivn.nl.

 

Belééf het Drongengoed en laat je meeslepen in de verborgen verhalen en de grenzeloze rust.

 

IVN verwerkt je gegevens in het kader van de cursus Gastheer of Ambassadeur van Landschapspark Drongengoed. De gegevens worden door IVN en Toerisme Oost-Vlaanderen uitsluitend gebruikt in het kader van de cursus  Gastheer of Ambassadeur van Landschapspark Drongengoed en om je te informeren over onze dienstverlening.  Meer weten? Raadpleeg ons Privacy- en cookiestatement.

Algemene informatie

woensdag 24 april 2019 - 13:00