Zeeland
Recreatie
Vanaf
dinsdag02nov202113:00

Cursus Gastheer van het Landschap Terneuzen 2021

Op zoek naar een manier waarop je jouw gasten meer kunt vertellen over de bijzondere kenmerken van de omgeving? Word ook gastheer van het landschap! Dit najaar organiseert IVN Natuureducatie een cursus Gastheer van het Landschap voor horeca-, en recreatieondernemers uit Terneuzen.

Over Gastheer van het Landschap

Of je nou in de stad of op het platteland onderneemt: natuur en natuurbeleving spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Mensen kiezen steeds vaker voor een verblijf van de gebaande paden af en dichtbij de natuur. Hoe kun jij als ondernemer gebruik maken van de bijzondere plekken uit de omgeving, en hoe kun je deze kennis vervolgens vertalen naar jouw onderneming? Daarover leer je meer tijdens de cursus Gastheer van het Landschap.

Tijdens de cursus nemen we je mee naar de mooiste plekjes van Terneuzen. Wist je bijvoorbeeld dat het krekengebied rond de Braakman ons meer vertelt over de ontstaansgeschiedenis van Zeeuws-Vlaanderen? Welke rol spelen streekproducten in het verleden, maar ook in het heden? Ken jij alle geheimen van de Terneuzense binnenstad? Kortom: je leert meer over de natuur, het cultuurhistorische landschap en maakt kennis met bijzondere streekproducten. Daarnaast kom je in contact met andere ondernemers en werk je samen aan producten, diensten of arrangementen waarmee je inspeelt op de bijzondere kenmerken van dit gebied. Op die manier kun je jouw gasten, personeel of zakelijke relaties iets extra’s bieden en gericht doorverwijzen.

Wie deze cursus zeker niet mag missen

Alle medewerkers van bedrijven en instellingen die met enthousiasme werkzaam zijn in horeca en recreatie in Terneuzen. Dus heb je een hotel, camping, B&B, theetuin, restaurant of verhuurbedrijf? Bied je activiteiten aan, verkoop je streekproducten of ben je actief in agrotoerisme? Doe mee en leer meer over de best bewaarde geheimen van Terneuzen.

Praktische informatie en aanmelden

De cursusdata voor 2021 zijn vastgelegd op: 

  • Dinsdagmiddag 9 november 2021 
  • Dinsdagmiddag 23 november 2021
  • Dinsdagmiddag 7 december 2021
  • Dinsdagmiddag 14 december 2021

Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers. Bij minimaal 15 aanmeldingen gaat de cursus door.

Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding (vol=vol). Bij teveel inschrijvingen maken wij een wachtlijst en krijg je hiervan bericht.

Kosten

Dankzij een bijdrage van de Gemeente Terneuzen en het Geopark Schelde Delta zijn kosten voor deelname per persoon €100,-.

Locatie

Indien er in het najaar van 2021 nog maatregelen gelden omtrent het coronavirus worden exacte cursuslocaties bepaald aan de hand van het aantal deelnemers. Hierover word je tijdig geïnformeerd. Bij voorkeur wordt de cursus in een bedrijf van een cursist verzorgd. Zo kijken we bij elkaar in de keuken

Overig

Kun je onverwachts niet deelnemen aan de cursus? Tot 1 oktober 2021 kun je jouw deelname kosteloos annuleren. Daarna moeten wij bij annulering 50% van de kosten in rekening brengen.

Enthousiast geworden?

Meld je aan

Vragen over de cursus?

Bij twijfel of vragen over deelname kun je contact opnemen met Anke Calon van IVN Zeeland, via a.calon@ivn.nl of via 06 58 94 03 36

Algemene informatie

woensdag 1 september 2021 - 13:00
Locatie: 
Terneuzen
Nederland
Contactpersoon: