Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
dinsdag01nov201613:00

Gastheer van het Landschap Zuid-Limburg

Uit onderzoek is gebleken dat natuur een steeds belangrijkere rol speelt bij het kiezen van een vakantiebestemming. Zuid-Limburg is rijk aan natuur, waar u als (agrarisch, horeca of recreatie-) ondernemer in dit gebied de vruchten van kunt plukken. IVN en Nationaal Landschap Zuid-Limburg geven in het najaar van 2015 de cursus ‘IVN Gastheer van Nationaal Landschap Zuid-Limburg’. Deze cursus is geschikt voor organisaties die (potentiële) bezoekers van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg ontvangen, zoals verblijfs- en dagrecreatieondernemingen, agrarische bedrijven met een boerderijwinkel, minicamping of kaasmakerij en horeca. Dus grijp uw kans, en word Gastheer van het Zuid-Limburgse landschap!

Inhoud cursus

Tijdens vier bijeenkomsten krijgt u informatie over de bijzondere waarden van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg, gericht op (agrarisch-) natuurgerichte en duurzame recreatie. U leert meer over de cultuurhistorie, hotspots in het landschap, het ontstaan / geologie van het landschap, recreatie, samenwerking en storytelling. Tijdens excursies brengt u het geleerde meteen in de praktijk. Na de cursus kunt u de kennis overdragen aan uw gasten en u kunt samen met de andere deelnemers bredere arrangementen aanbieden.

Praktische informatie

  • De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagmiddag 1, 15 en 29 november en 13 december. De locaties van de cursus worden verspreid over het gebied;
  • De eigen bijdrage is € 100,- per deelnemer;
  • De cursisten ontvangen een cursusmap en na afloop een certificaat en een gevelbordje;
  • Meerdere organisaties, waaronder LLTB, Recron, Horeca Nederland en Sprinthills 2020 worden betrokken bij de opzet en de uitvoering van de cursus. 

Aanmelden

Aanmelden kan online via dit formulier. Wilt u liever per e-mail aanmelden of hebt u vragen, mail dan naar Thea Jetten, t.jetten@ivn.nl

Algemene informatie

dinsdag 1 november 2016 - 13:00 tot dinsdag 13 december 2016 - 13:00
Contactpersoon: