Over Gastheer van het Landschap

Recreatieondernemers zijn de schakel tussen de natuur en haar bezoekers. Daarom leiden wij horeca- en recreatieondernemers op tot Gastheren van het gebied waar zij werken. Als gastheer vertellen zij recreanten alles over de mooiste natuurplekjes en cultuurhistorie van heGastheren van het Landschapt gebied. Zodoende beleven gasten de omgeving optimaal en verrijkt het hun verblijf of bezoek aan het gebied. Dit zorgt voor een unieke ervaring bij gasten, versterkt het imago van het gebied, stimuleert draagvlak voor het behoud van het landschap en draagt bij aan de profilering van de onderneming. 

Download de factsheet:

Factsheet Gastheer van het Landschap 

De cursus

De cursus bestaat uit gemiddeld 4 bijeenkomsten waarbij je informatie krijgt over de bijzondere waarde van de streek waarin je onderneemt. Naast een aantal basisonderdelen wordt aandacht besteed aan de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie, toeristische recreatieve mogelijkheden en typische flora en fauna van het gebied. Na afloop Bordje Gastheer van het Landschapontvang je een gevelbordje en certificaat van ‘Gastheer van het Landschap’ en word je opgenomen in de database van alle  gastheren door heel Nederland.

Netwerk

Tijdens de cursus krijgen ondernemers de kans om met de andere deelnemers een netwerk op te bouwen. Een unieke mogelijkheid om samen te werken en bijvoorbeeld arrangementen samen te stellen.

IVN is de maatschappelijke ondernemings- en opleidingspartner in verantwoord natuurlijk en recreatief ondernemen.