Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
dinsdag28nov201713:00

4e cursus Gastheerschap Waterpoort van start in winter 2017/18

Na 3 IVN-cursussen Gastheerschap telt Waterpoort inmiddels 55 Gastheren en –vrouwen die het gebied toeristisch-recreatief uitdragen. Bij voldoende belangstelling start eind 2017 weer een nieuwe cursus om het netwerk verder uit te breiden. De cursusdata zijn:

  • Dinsdagmiddag 28 november 2017
  • Woensdagmiddag 13 december 2017
  • Dinsdagmiddag 9 januari 2018
  • Dinsdagmiddag 23 januari 2018

Voor wie?

De cursus is voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme in het Waterpoortgebied. Zoals hotels, campings, B&B’s, theetuinen, restaurants, jachthavens of agrotoerisme. Ook middenstanders en bedrijven in oprichting kunnen deelnemen. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf/instelling.

De cursus

De cursus bestaat uit vier dagdelen en een praktische opdracht. Tijdens de cursus krijg je informatie over de bijzondere kenmerken van het gebied rondom Krammer-Volkerak: ontstaansgeschiedenis, cultureel erfgoed, toeristisch-recreatieve mogelijkheden, natuurgebieden, typische flora en fauna. Daarnaast werk je tijdens de cursus samen met andere ondernemers aan mogelijke Waterpoort-arrangementen en activiteiten. Excursies en uitwisseling vormen een belangrijk onderdeel van de cursus. Na afronding ontvang je een gevelbordje en certificaat ‘Gastheer van het Landschap’ en wordt je bedrijf opgenomen in het netwerk van meer dan 2500 Gastheren door heel Nederland. Na de cursus volgen er jaarlijks meerdere netwerkbijeenkomsten, waarin workshops, productontwikkeling en excursies op het programma staan.

Kosten

Door subsidies kunnen wij de cursus aanbieden voor slechts € 150,- pp. Dit is incl. 4 bijeenkomsten van een dagdeel, uitgebreide cursusmap, excursies natuurgebieden, koffie/thee/netwerkborrels en gevelbordje/certificaat.

Over Waterpoort

Waterpoort is de naam voor het gebied dat ligt op de grens van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het is ook de naam van een samenwerking tussen de drie provincies en de zes gemeenten rondom het Volkerak - Zoommeer, natuurterreinbeheerders en vele andere partijen. Het is geen samenwerking van alleen maar overheden. Het is een uitgestoken hand naar iedereen die plannen heeft die de toekomst van het gebied kleur geven, of het nu gaat om bewoners, bedrijven, scholen of andere samenwerkingsverbanden.

Meer informatie over Waterpoort: www.waterpoortwerkt.nl.

Voorinschrijving

De cursus Gastheerschap Waterpoort gaat door bij voldoende deelname. Daarom geven wij de mogelijkheid om alvast een voorinschrijving te doen. Je wordt dan tijdig geïnformeerd over het precieze programma en je kunt je dan officieel aanmelden. Voorinschrijving is vrijblijvend; je gaat hiermee geen verplichtingen aan. Tijdige voorinschrijving verzekert je wel van een plek.

Heb je interesse?

Stuur dan een mail naar Ido de Haan (IVN Brabant): i.de.haan@ivn.nl of bel met 06 – 46 61 82 80

Stuur deze aankondiging gerust door naar collega-ondernemers in de Waterpoortregio!

 

Algemene informatie

dinsdag 28 november 2017 - 13:00 tot dinsdag 23 januari 2018 - 13:00