Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
dinsdag23jan201813:30

Cursus Gastheerschap in Nationaal Park De Maasduinen

Uit onderzoek is gebleken dat natuur een steeds belangrijkere rol speelt bij het kiezen van een vakantiebestemming. Noord-Limburg is rijk aan natuur en cultuur, waar u als agrarisch, horeca- of recreatieondernemer in dit gebied de vruchten van kunt plukken. IVN en Nationaal Park De Maasduinen geven in het voorjaar van 2018 de cursus ‘IVN Gastheer van Nationaal Park De Maasduinen.

De cursus staat open voor alle recreatieondernemers rondom Nationaal Park De Maasduinen die een duurzame bedrijfsvoering (willen gaan) voeren. Het gaat om exploitanten, ondernemers en het personeel van verblijfsrecreatie (zoals campings, huisjesparken, hotels), VVV’s en dagrecreatie (zoals restaurants, musea, maneges) en producenten van streekproducten. Dus grijp uw kans, en word Gastheer van Nationaal Park De Maasduinen!

Inhoud cursus

Tijdens de cursus leert u via workshops en excursies meer over geschiedenis, cultuur, landschap en natuur van dit unieke gebied. Maar ook over gemarkeerde wandelroutes en activiteiten. Daarnaast is de cursus erop gericht om producten, activiteiten of samenwerkingsprojecten in de regio op te zetten.

Praktische informatie

  • De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagmiddag 23 januari, 6 en 20 februari en 6 maart 2018. 
  • De locaties van de cursus worden verspreid over het gebied;
  • De eigen bijdrage is € 100,- per deelnemer;
  • De cursisten ontvangen een cursusmap en na afloop een certificaat en een gevelbordje;
  • Meerdere organisaties, waaronder LLTB, Recron en Horeca Nederland worden betrokken bij de opzet en de uitvoering van de cursus.

Aanmelden


Wilt u gastheer van Nationaal Park De Maasduinen worden, meld u dan hier aan voor de cursus!

 

Algemene informatie

dinsdag 23 januari 2018 - 13:30 tot dinsdag 6 maart 2018 - 13:30
Contactpersoon: