Voor het basisonderwijs

Voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs biedt de Flevolandse EnergieFabriek twee activiteiten aan. Het doel van de activiteiten is om leerlingen kennis te laten maken met duurzame energiebronnen. Niet (alleen) door te kijken, maar door zelf te ervaren! Vervoer naar en van de Flevolandse EnergieFabriek is niet inbegrepen. 
 

Activiteit 1: Excursie op de Flevolandse EnergieFabriek

Omschrijving   De excursie vindt plaats op het terrein van de Flevolandse EnergieFabriek, waar de leerlingen kennis maken met diverse vormen van duurzame energie. Hoe ziet de binnenkant van een windturbine eruit? Wat is een biovergister? De excursie wordt gegeven door vrijwilligers. 
Niveau groep 5 t/m 8
Duur    1,5 uur
Kosten  € 2,- per leerling met een minimum van € 50,- per groep.

Activiteit 2: Ontdek de Flevolandse EnergieFabriek!

Omschrijving   De ontdekkingstocht begint met een bezoek aan het infocentrum. De leerlingen doen opdrachten over duurzame energie. Buiten, tijdens een excursie op het terrein van de Flevolandse EnergieFabriek, ontdekken de leerlingen diverse vormen van duurzame energie, zoals een windturbine en een biovergister. De excursie wordt gegeven door vrijwilligers.
Niveau groep 5 t/m 8
Duur Een dagdeel. Datum, tijd en invulling van het programma in onderling overleg.
Kosten  € 3,50 per leerling met een minimum van € 75,- per groep. 

Excursie op maat? 

Het terrein van de Flevolandse EnergieFabriek biedt allerlei mogelijkheden om kennis te maken met duurzame energie. We gaan graag met je in gesprek om een activiteit op maat te ontwikkelen. Neem daarvoor contact met ons op.  

Gastlessen op school

Vrijwilligers van de Flevolandse EnergieFabriek verzorgen ook gastlessen op scholen over windmolens, zonnepanelen en andere vormen van duurzame energie. Geïnteresseerd? Neem voor meer informatie contact met ons op.