Groen Dichterbij
Natuur in de Buurt
Op
zondag30sep201811:00

Leren over klimaatadaptatie op de fiets

Houd je van fietsen in het groen? En lijkt het je leuk om af en toe af te stappen en iets te weten te komen over hoe deze initiatieven bijdragen aan klimaatadaptatie? Op 30 september organiseert Groen Dichterbij Teylingen een inspirerende fietstocht langs een aantal groene initiatieven in Sassenheim. Verderop in het jaar zal er een soortgelijke fietstocht plaatsvinden in Voorhout en Warmond.

Aanmelden

Michelle de Roo, van huis uit landschapsontwerper, zal ons op deze fietstocht vergezellen. Michelle heeft kennis van klimaatbestendigheid en de waarde van groene bewonersinitiatieven en ze deelt graag vanaf het zadel haar kennis en ervaringen. Ze fietst ook mee voor adviezen en tips op aanvraag. Ben je nieuwsgierig naar welke groene buurtinitiatieven er in Sassenheim (Teylingen) allemaal zijn en/of heb je zelf vragen over hoe jouw eigen vergroeningsacties bij kunnen dragen aan het klimaat? Schrijf je dan in voor deze fietstocht! Na het fietsen sluiten we af met een lunch.

Praktische details:

  • Datum: zondag 30 september
  • Tijd: 11.00 - 13.30 uur
  • Vertrekpunt:
  • We starten om 11.00 u. bij het Paviljoen ‘Het Sassennest’ in het Park Rusthoff met een kop koffie, waar we een mini-presentatie krijgen van Hans Wilson (vrijwilliger bij de Schooltuinen) en nog iemand van de Groengroep van Park Rusthoff. We wandelen als er tijd is ook nog even naar de schooltuinen toe. We vertrekken dan uiterlijk om 11.30 u. met de fiets.
  • Rond 13.00 u. eindigen we bij het huis van Eveline de Botter met een lekkere lunch, aan de van Goghlaan 12 die graag haar groene tuin beschikbaar stelt voor de fietsers en ook wil uitleggen wat de impact is geweest van de enorme zomerdroogte op haar tuin.
  • Kosten: gratis

* Bij de verwachting van zeer slecht weer gaat de activiteit niet door. Je ontvangt hierover uiterlijk 24 uur van te voren bericht

Logo gemeente Teylingen Groen Dichterbij Teylingen is een programma van IVN en Gemeente Teylingen, mede gefinancierd door Provincie Zuid-Holland.

 

Algemene informatie

zondag 30 september 2018 - 11:00 tot 13:30
Contactpersoon: