FEE-Nederland
IVN
donderdag12okt2017

Internationaal bezoek FEE

Hoog bezoek voor FEE Nederland. Want dan komt het internationale bestuur van FEE (Foundation For Environmental Education) een kijkje nemen. 

Het bestuur is hier op uitnodiging van IVN Nederland, die in Nederland de programma’s en keurmerken coördineert. Daaronder vallen bijvoorbeeld Eco-schools, Green Key, de Blauwe Vlag en Learning About Forests. ‘Nederland heeft wereldwijd een koploperspositie tussen de meer dan 70 deelnemende landen vanwege het groot aantal deelnemende Nederlandse met een keurmerk.’ Dit zegt José Hendriksen, bestuurslid namens Nederland.

In Nederland maakt eco--schools een snelle groei door. Al 135 scholen doen mee, op meer dan 44 wappert nu een groene vlag. De Green Key en Blauwe Vlag zijn keurmerken voor recreatieondernemers en stranden die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Al meer dan 1000 van de 5000 recreatieondernemers behaalde een Green Key of Blauwe vlag.  

IVN verwelkomt het bestuur, dat bestaat uit vertegenwoordigers uit Puerto Rico, Marokko, Verenigde Staten, Groot Brittannië, Griekenland, Noord Ierland, Slovenië, Denemarken en Nederland  De ‘Tiny Forest’ in de Cremertuin van Utrecht mag op belangstelling van het bestuur rekenen. Kinderen en buurtbewoner hebben hier een mini-bos aangeplant. Een mooi voorbeeld voor het programma Learning About Forests.  Ook een presentatie over de Nederlandse activiteiten staat op het programma.