FAQ - Deelnemen

Gaat ModderDag 2020 door?

Zoals iedereen heeft ook IVN te maken met de coronamaatregelen. Hoewel ModderDag (29 juni) nog ver weg is en de huidige maatregelen omtrent events in principe tot 1 juni 2020 van kracht zijn, weten we niet hoe de coronamaatregelen zich zullen ontwikkelen. Omdat ModderDag in verschillende vormen georganiseerd kan worden, hopen we dat de dag op een passende manier door kan gaan. We zorgen ervoor dat het aanmeldformulier 1 april online staat en alle ModderDag materialen gereed zijn. Mocht er in de tussentijd nog iets veranderen, dan houden wij jullie via de website op de hoogte.

Voor wie is ModderDag?

ModderDag is vooral gericht op kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar in de kinderopvang en op het basisonderwijs. Maar natuurlijk kan iedereen die dat wil ModderDag organiseren: recreatiebedrijven, campings, natuur- en milieucentra, IVN-afdelingen, bezoekerscentra, ROC’s en waterschappen. Je kunt gebruik maken van de ModderWijzers voor kinderopvang en basisonderwijs.

Moet je je aanmelden?

Aanmelden is niet verplicht, maar we hopen wel dat iedereen die meedoet zich aanmeldt, zodat we zicht houden op hoeveel organisaties, locaties en kinderen meedoen. Als je je aanmeldt wordt je locatie ook zichtbaar gemaakt op de kaart op www.modderdag.nl en ontvang je de ModderWijzers en ander ondersteunend materiaal. 

Moet iedere locatie zich apart aanmelden?

Ja, als je met meerdere locaties wil deelnemen, moet iedere locatie zich apart aanmelden. Zo kunnen we alle locaties goed informeren en voorzien van materialen en belangrijke informatie in de aanloop naar ModderDag. 

Waar moet mijn locatie aan voldoen?

Er zijn geen voorwaarden verbonden aan deelname van een locatie. Ook op een stenig plein kun je met een paar emmers water en zand al ModderDag vieren. Het is ook mogelijk om samenwerking te zoeken met andere locaties, het lokale natuur- en milieucentrum in de buurt, of een natuurspeeltuin en daar ModderDag te organiseren. 

Wat kan ik doen met ModderDag?

Spelen met modder spreekt al snel tot de verbeelding bij kinderen, dit maakt dat je in basis vrij weinig nodig hebt om een leuke activiteit te organiseren met ModderDag. Met veilig zand en water kom je al heel ver! Uiteraard kan je ook kiezen om ModderActiviteiten te organiseren zoals: Modderbadje, ModderGrabbelen, lopen over een Blotenvoetenpad, zandtaartjes bakken in een ModderKeuken of een echte ModderRace met hindernissen. Na aanmelding ontvang je vanuit IVN ondersteunend materiaal waarin voor verschillende leeftijden voorbeeldactiviteiten staan uitgewerkt.

Wat kost ModderDag?

Aanmelden voor ModderDag is kosteloos. De kosten voor het organiseren van ModderDag, het aanschaffen van materialen of het maken van PR-materialen zijn voor eigen rekening van jullie locatie.

Wie doen mee aan ModderDag?

Op de kaart staan alle deelnemende locaties met een ModderMannetje aangegeven.