FAQ - Deelnemen

Gaat ModderDag 2020 door?

ModderDag gaat dit jaar alleen door op scholen en kinderopvang.
Het coronavirus stelt onze samenleving momenteel enorm op de proef. Net als iedereen, neemt IVN de richtlijnen vanuit de overheid in acht. Daarom hebben we helaas moeten besluiten om ModderDag 29 juni 2020 op publieke locaties te annuleren. Het gaat hierbij om horecagelegenheden en andere openbare locaties. 

De basisscholen en kinderdagopvang gaan weer open en kinderen tot 12 jaar mogen weer sporten in teamverband. Daarom is besloten om ModderDag wel door te laten gaan op besloten locaties waarbij er geen publiek van buitenaf aanwezig is. Omdat ModderDag in verschillende vormen georganiseerd kan worden, gaan wij ervan uit dat de scholen en kinderopvanglocaties dit op een passende manier zullen doen en hierbij de richtlijnen vanuit de overheid in acht nemen. 

Voor wie is ModderDag?

ModderDag is vooral gericht op kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar in de kinderopvang en op het basisonderwijs. Maar natuurlijk kan iedereen die dat wil ModderDag organiseren: recreatiebedrijven, campings, natuur- en milieucentra, IVN-afdelingen, bezoekerscentra, ROC’s en waterschappen. Je kunt gebruik maken van de ModderWijzers voor kinderopvang en basisonderwijs.

Moet je je aanmelden?

Aanmelden is niet verplicht, maar we hopen wel dat iedereen die meedoet zich aanmeldt, zodat we zicht houden op hoeveel organisaties, locaties en kinderen meedoen. Als je je aanmeldt wordt je locatie ook zichtbaar gemaakt op de kaart op www.modderdag.nl en ontvang je de ModderWijzers en ander ondersteunend materiaal. 

Moet iedere locatie zich apart aanmelden?

Ja, als je met meerdere locaties wil deelnemen, moet iedere locatie zich apart aanmelden. Zo kunnen we alle locaties goed informeren en voorzien van materialen en belangrijke informatie in de aanloop naar ModderDag. 

Waar moet mijn locatie aan voldoen?

Er zijn geen voorwaarden verbonden aan deelname van een locatie. Ook op een stenig plein kun je met een paar emmers water en zand al ModderDag vieren. Het is ook mogelijk om samenwerking te zoeken met andere locaties, het lokale natuur- en milieucentrum in de buurt, of een natuurspeeltuin en daar ModderDag te organiseren. 

Wat kan ik doen met ModderDag?

Spelen met modder spreekt al snel tot de verbeelding bij kinderen, dit maakt dat je in basis vrij weinig nodig hebt om een leuke activiteit te organiseren met ModderDag. Met veilig zand en water kom je al heel ver! Uiteraard kan je ook kiezen om ModderActiviteiten te organiseren zoals: Modderbadje, ModderGrabbelen, lopen over een Blotenvoetenpad, zandtaartjes bakken in een ModderKeuken of een echte ModderRace met hindernissen. Na aanmelding ontvang je vanuit IVN ondersteunend materiaal waarin voor verschillende leeftijden voorbeeldactiviteiten staan uitgewerkt.

Wat kost ModderDag?

Aanmelden voor ModderDag is kosteloos. De kosten voor het organiseren van ModderDag, het aanschaffen van materialen of het maken van PR-materialen zijn voor eigen rekening van jullie locatie.

Wie doen mee aan ModderDag?

Op de kaart staan alle deelnemende locaties met een ModderMannetje aangegeven.