Zeeland
IVN
Op
donderdag22dec201614:00

Symposium Een leven lang leren

Afscheid Rita de Ligt-van der Zee van IVN Zeeland

Natuur fascineert en inspireert jong en oud. Van natuur kun je genieten én kun je leren. Als je van natuur geniet leer je deze te koesteren en je in te zetten voor een duurzame wereld. En dat een leven lang! 
In het symposium Een leven lang leren op donderdag 22 december kijken we naar de waarde en toekomst van leren in en van groen in Zeeland.

IVN Zeeland neemt deze middag ook afscheid van Rita de Ligt-van der Zee. Zij zette zich meer dan 25 jaar in voor IVN en voor natuur- en milieueducatie in Zeeland en is zelf nooit uitgeleerd.
Wij nodigen je van harte uit voor dit symposium.

Stuur deze uitnodiging_symposium_een_leven_lang_leren.pdf gerust door naar mensen die je kent en die er misschien graag bij willen zijn.
Tot ziens op 22 december! 

Meld je aan voor het symposium Een leven lang leren

Programma

  • 14:00 - 14.30 uur Ontvangst

  • 14.30 - 14.40 uur Opening door Carla Schönknecht, gedeputeerde Provincie Zeeland
  • 14.40 - 15.10 uur Wetenschapsjournalist Mark Mieras over spelen en leren van de natuur, noodzakelijk voor kind én volwassene
  • 15.10 - 15.40 uur Natuur- en milieueducatie en natuur- en landschapsorganisaties in Zeeland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In gesprek met Marten Hemminga, directeur/bestuurder
    Het Zeeuwse Landschap, Carla Schönknecht-Vermeulen, gedeputeerde Provincie Zeeland en Daphne Teeling, directeur
    IVN Zeeland over het belang van NME in Zeeland.
  • 15.40 - 16.10 uur Carlien Nijdam, docent natuurwetenschappen en technologie van de Hogeschool Zeeland, over NME en Outdoor Education, trends en ontwikkelingen binnen en buiten Zeeland.

  • 16.10 - 17.30 uur Netwerkborrel en afscheid Rita de Ligt-van der Zee

Het symposium biedt plaats voor 100 deelnemers. Meld je dus snel aan.

 

Het symposium wordt georganiseerd in samenwerking met de NME-centra in Zeeland.

 

Algemene informatie

donderdag 22 december 2016 - 14:00 tot 18:00
Locatie: 
Gasterij Schoudee
Schoudeeweg 1
Wemeldinge
Nederland
Extra Informatie: 

Rita is meer dan 25 jaar verbonden geweest aan IVN Zeeland. Met het Scharrelkidsfonds wil IVN haar droom verwezenlijken om ieder kind in Nederland voor zijn 12e jaar een onvergetelijke natuurbelevenis aan te bieden. Mocht je Rita iets willen geven voor haar afscheid, dan zou ze een bijdrage aan het Scharrelkidsfonds erg op prijs stellen:www.ivn.nl/ouders/scharrelkidsfonds

Contactpersoon: 
Google Maps image