Natuur en duurzaamheid
Duurzaamheid
dinsdag26nov2019

Steunpilaren voor klimaatcursussen gezocht

Meelopen met de klimaatmars, zoveel mogelijk verpakkingsloos boodschappen doen of op vakantie met de fiets in plaats van het vliegtuig. Duurzaamheid is een werkwoord! Maar de berg informatie over wat wel of niet goed is voor de wereld, is soms nogal groot. Was er maar een manier om mensen goed te informeren én te laten zien wat ze zelf kunnen doen….

Nou, dat kan. Of nou ja. Nog niet, maar wel bijna. In 2019 heeft een groep Trainees een cursus ontwikkeld over klimaatverandering. Boordevol goede informatie, stap-voor-stap hulp in duurzaam bezig zijn én aandacht voor het mentale aspect. Pretty awesome, al zeggen we het zelf. Maar dan nu deel 2: het geven van de cursus op plekken door heel Nederland. In 2020 gaat dat gebeuren en daar kun je bij helpen. 

In het kort: jouw inzet

Je bent een steunpilaar voor de trainers die de klimaatcursus gaan geven en de afdelingen van IVN Natuureducatie die deze cursus willen aanbieden. En dat gaat zo: 

Februari: je leert de klimaatcursus kennen en maakt andere mensen net zo enthousiast als jij bent. Succes? Dan kijk je samen met de IVN-afdelingen die de cursus willen geven wat ze nodig hebben en maak je een plan op maat.

Maart: je ontwerpt een train-de-trainersdag (28 maart in Utrecht) waar 20 IVN-trainers worden opgeleid. En je evalueert de pilotcursus zodat we daar weer van kunnen leren. 

April: je bezoekt IVN-afdelingen door het hele land en bent hun steunpilaar in het opzetten van de cursus. Inclusief het invullen van 2 lokale klimaatexcursies.

Juni: je bent bij de uitvoer van de klimaatcursus. Kun je ook genieten van de resultaten van al die voorbereiding. Wel zo fijn.

Aanmelden doe je hier: https://nl.deedmob.com/o/Groen-Traineeship/deeds/18561