Natuur en duurzaamheid
Duurzaamheid
dinsdag28apr2020

Nieuwe IVN klimaatcursus (online cursus)

Online IVN Klimaatcursus: De Groene Verandering

update 16 september : de cursusdata voor de klimaatcursus in het najaar (okt/nov/dec) zijn bekend. Aanmelden is vanaf nu weer mogelijk. Er is plek voor 20 cursisten. Wees er snel bij.

Bij IVN staat mensen verbinden met de natuur centraal. Nu dat de wereld even stilstaat, wordt het steeds duidelijker wat de invloed van mensen op het klimaat en de invloed van het klimaat op de mens is. Een goed moment om te reflecteren over hoe we met onze aarde omgaan. Benieuwd naar de link tussen mens en klimaat en naar hoe wij zelf een verschil kunnen maken? Dan is de cursus De Groene Verandering misschien wel wat voor jou!

In deze nieuwe online IVN Klimaatcursus plaatsen we klimaatverandering in een breed perspectief en leggen we verbanden tussen klimaat, natuur en duurzaamheid. We gaan in op de huidige stand van zaken rondom klimaatverandering en kijken naar de wisselwerking tussen menselijk handelen en deze veranderingen. Naast informeren heeft deze cursus ook het doel om mensen handvatten te bieden om zelf in actie te komen. Met kennis over je ecologische voetafdruk, klimaatcommunicatie en klimaatrechtvaardigheid ga je zelf aan de slag met een actieplan. Aan het eind van de cursus heb je een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden om een positieve, duurzame impact te hebben op jouw omgeving.

De cursus is geschikt voor iedereen, dus je hoeft geen voorkennis over het klimaat te hebben. Het enige wat je nodig hebt is de motivatie om samen te leren en een steentje bij te dragen. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden via het programma Zoom, in de eerste bijeenkomst zullen we het gebruik van dit programma uitleggen.

De cursus bestaat uit zes online bijeenkomsten:

Meer informatie over deze online cursus (kosten, aanmelden etc) vindt je hier. 

Voor vragen over de cursus kun je contact opnemen met Alina Salomon a.salomon@ivn.nl