Natuur en duurzaamheid
Klimaat
woensdag13okt2021

Klimaatmars 6 november

Op 6 november 2021 organiseert de Klimaatcrisis Coalitie de naar verwachting grootste klimaatdemonstratie in Nederland ooit en roept het kabinet op om ambitieuze, eerlijke klimaatplannen te maken voor een weerbaar heden en een leefbare toekomst.

De Klimaatcrisis Coalitie is een samenwerkingsverband van Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Grootouders voor het Klimaat en Code Rood en wordt gesteund door tientallen andere organisaties. Uiteraard behoort ook  IVN Natuureducatie  tot de ondersteunende organisaties. 

De biodiversiteit holt achteruit: stikstofproblemen, microplastics, afvalbergen. Het kabinet moet daarom grootschalig investeren in natuurherstel en biodiversiteit. Daarnaast moeten ook alle overige klimaatoplossingen duurzaam zijn om dit proces te bevorderen en bewerkstelligen. 

Meer weten over de Klimaatmars

IVN Natuureducatie ondersteunt de Klimaatmars op 6 november 2021 en vormt samen met andere natuurorganisaties het 'natuurblok' tijdens de klimaatmars.

Laat je stem horen en jouw groene hart zien op 6 november!