Natuur en duurzaamheid
Duurzaamheid
woensdag30sep2020

Klimaatcursus offline en online

IVN biedt de komende maanden ondersteuning aan afdelingen die met de nieuwe offline of online IVN klimaatcursus aan de slag willen gaan. Ben jij cursus coördinator, lid van een cursuswerkgroep of wil je als IVNer het onderwerp klimaatverandering via educatie aan een breder publiek aanbieden? Aarzel niet en laat je adviseren over de mogelijkheden. Dit kan door contact op te nemen met Alina Salomon a.salomon@ivn.nl

Klimaatcursus aanbieden? 

Als cursusteam verzorg je de IVN klimaatcursus, bestaande uit 18 lesuren verdeeld over 12 modules. Deze zijn in te plannen binnen 6 -12 bijeenkomsten. Cursushandleiding, docentenhandleiding en ondersteunende wervingsmaterialen zijn vanaf nu beschikbaar. Afdelingen die de cursus t/m juni 2021 aanbieden, kunnen reken op aanvullende ondersteuningen. Dat zijn de voor deze cursus opgeleide klimaatdocenten en externe workshopgevers (t.w.v. 500 Euro). Laat je inspireren via dit korte filmpje. IVN Ede en IVN Veenendaal organiseren deze cursus vanaf 3 november. 

Online klimaatcursus volgen of aanbieden

De recent ontwikkelde online klimaatcursus slaat goed aan. In tijden waar bijeenkomsten lastiger te realiseren zijn, hebben al meer dan 85 cursisten gebruik gemaakt van het aanbod om deel te nemen aan onze online klimaatcursus. We starten binnenkort weer met een nieuwe cursusreeks. Je kunt je hiervoor opgeven via deze link. Ben jij IVN pionier en ga jij de online cursus met landelijke ondersteuning aanbieden vanaf 2021? Neem dan contact op met Alina Salomon a.salomon@ivn.nl.