Cursussen

IVN Klimaatcursus: De Groene Verandering

Bij IVN staat mensen verbinden met de natuur centraal. Nu dat de wereld even stilstaat, wordt het steeds duidelijker wat de invloed van mensen op het klimaat en de invloed van het klimaat op de mens is. Een goed moment om te reflecteren over hoe we met onze aarde omgaan. Benieuwd naar de link tussen mens en klimaat en naar hoe wij zelf een verschil kunnen maken? Dan is de IVN klimaatcursus De Groene Verandering misschien wel wat voor jou! 

Platform Leer Je Groen

Als je graag kennis over de natuur en duurzaamheid wil vergaren en het gebruikelijke aanbod aan cursussen, workshops en wandelexcursies mist, kun je thuis achter de computer aan de slag gaan met e-learning platform Leer Je Groen. In korte modules krijg je basisinformatie over allerlei werkzaamheden in de natuur. Per onderdeel staat er aangegeven welke lees- en studietijd ervoor nodig is. Het aanbod is heel divers; van duurzaamheid tot de kringloop in de natuur, van het ontstaan van het Nederlandse landschap tot weidevogels, van bijen tot grote grazers, van het veilig omzagen van bomen tot fruitboomgaarden, van het gevaar van teken tot de ordening in het dierenrijk. Elke module is ingedeeld in hoofdstukken en bestaat uit diverse dia’s. Leer Je Groen is interactief gemaakt. Als bezoeker krijg je allerlei vragen om je kennis te testen. Het systeem houdt ook je vorderingen bij. De informatie wordt afgewisseld met filmpjes.

Laagdrempelig

Leer Je Groen is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector bos en natuur, waaronder Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, Landschappen NL en Natuurmonumenten. Alle vrijwilligers en beroepskrachten die werkzaam zijn voor deze organisaties kunnen gratis gebruik maken van Leer Je Groen. Vooral als je kortgeleden vrijwilliger bent geworden bij één van deze organisaties kan het platform helpen om snel meer kennis te verwerven. De focus ligt op basisinformatie die op een laagdrempelige manier wordt aangeboden.

Leren over klimaat en duurzaamheid

Leer je Groen kent meerdere modules op het raakvlak van natuur en duurzaamheid. De afgelopen maanden is er door vier jongeren die bij IVN een groen traineeship hebben gevolgd ontzettend hard gewerkt om een nieuwe module te ontwikkelen. Deze is vanaf nu beschikbaar: Aan de slag met klimaatverandering is een module die je leert om praktisch aan de slag te gaan met duurzaamheid in je dagelijks leven. (doorlopen van deze  modulen duurt 45 minuten).