Database Marketeer

‘IVN zoekt creatieve en ambitieuze data marketeer’ 

Voor het landelijk bureau zijn we op zoek naar een
Database Marketeer
voor 24 uur in Amsterdam

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 150 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Als Data-marketeer maak je onderdeel uit van de afdeling Communicatie & Fondsenwerving op het landelijk bureau van IVN. Je werkt nauw samen met afdeling Vrijwilligers (leden- en donateursadministratie).

De functie 

In deze nieuwe functie ben je verantwoordelijk voor het coördineren, uitvoeren en evalueren van de e-mailmarketing vanuit het CRM-systeem (Procurios) aangevuld met andere bronnen. Je beheert en analyseert klantgroepen in de verschillende klantsystemen en koppelt deze aan andere informatiestromen, bijvoorbeeld onze website (Drupal), betaalplatforms (Buckaroo) en Google Analytics. Je zorgt voor een integer beheer van onze data en verbeteren van kwaliteit hiervan, je bent aanspreekpunt voor onze CRM-leverancier.

Je stelt data/selecties beschikbaar en voert maatwerk selecties uit voor het realiseren van marketingcampagnes. Je monitort, adviseert en rapporteert over de voortgang van de campagnes en je geeft advies over doelgroepselecties en data-verrijkingsacties. Zo ben je bijvoorbeeld van begin tot eind betrokken bij campagnes als Slootjesdagen en ModderDag. Vanaf de start denk je mee over campagne- en conversiedoelstellingen en werk je aan een optimaal vervolgcontactprogramma. Aan de hand van jouw data-analyses verdubbel je met gemak de CTO, CTR en conversie van nieuwsbrieven, direct mails en social campagnes. Je weet slim gebruik te maken van dynamische content zodat de inhoud van nieuwsbrieven relevanter wordt voor verschillende ontvangersgroepen.

Je bent de rechterhand van onze marketingcommunicatieadviseurs, die ad-hoc analyses en werkzaamheden van je vragen. Je treedt op als sparringpartner en geeft aan waar de knelpunten en risico's zitten. Je inventariseert continu groeikansen en doet voorstellen om werving, loyaliteit, retentie en cross-selling te verbeteren. Je controleert op juistheid en eventuele (on)mogelijkheden binnen de gestelde kaders. Je hebt hierbij de verantwoordelijkheid om binnen het gestelde tijdspad de gewenste output campagnes te bouwen en op te leveren. 

Het profiel 

  • HBO/WO diploma, met relevante kennis over data-driven marketing/ data-analytics.
  • 1 tot 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Ervaring met e-mailmarketing en campagnemanagement (systemen).
  • Ervaring met databases en statistische/ business intelligence software.
  • Ervaring in het opzetten en analyseren van A/B testen.
  • Kennis van SEO, SEA en Google Analytics.
  • Kennis van social media en usability is een pre.
  • Flexibele en proactieve werkhouding, teamplayer. 
  • Affiniteit met de missie van IVN.

Werken bij ons

Bij IVN kom je in een dynamische organisatie waar je samen met bevlogen, ambitieuze collega’s bouwt aan de toekomst van IVN. Samenwerking, ontwikkeling en groei staan daarbij centraal: in teamverband en op persoonlijk niveau. Wij stimuleren jou om jezelf te ontwikkelen, en jij pakt de mogelijkheid te groeien in je werk en in je persoonlijke vaardigheden. Je werkt op een prachtige locatie in hartje Amsterdam in een enthousiast team van 12 professionals.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een goed primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO Sociaal Werk (voormalig Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening). De functie is ingedeeld in schaal 7 (minimaal € 2.300,- en maximaal € 3.213,- bij 36 uur). Er is een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met oog op verlening. Daarnaast biedt IVN goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een reiskostenvergoeding en een jaarlijks opleidingsbudget.

Interesse?

Stuur dan een visuele motivatie en cv naar vacatures@ivn.nl ter attentie van Wander van der Kolk. Je reactie ontvangen we graag uiterlijk 15 juli 2018. De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 16 juli 2018. Voor vragen kan je contact opnemen met Wander van der Kolk, directeur Communicatie, Marketing & Programma’s op 06-41880440.

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie.
Hoe lang bewaren wij je gegevens voor dit doel?
De door jou aan IVN  verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.