Natuuracademie
(Moes)tuinen
vrijdag06mrt2020

Vernieuwing cursus Tuinreservaten

Het Cursushuis presenteert met trots de vernieuwing van de cursus Tuinreservaten. Een team van vrijwilligers en beroepskrachten heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de cursus een nieuw jasje te geven. Halverwege maart wordt het nieuwe cursusmateriaal gelanceerd. En de nieuwe naam: ‘Een levende tuin maak je zelf’.

Lengte, doel en doelgroep cursus

In 5 avonden en 2 excursies leer je cursisten hoe ze van hun tuin een plek maken die een feest is voor mens en dier. Of de tuin nou groot of klein is, ze veel willen veranderen of alleen iets kleins toevoegen. En de cursus is ook leuk voor mensen zonder groene vingers. Let wel op: het is geen cursus tuinontwerp, maar vooral veel ideeën en praktische tips.

Beschikbare materialen

Lijkt het je wat om de cursus te geven? Het Cursushuis biedt het volgende pakket:

  • Een cursistenboek. Vanaf half maart te verkrijgen via de webwinkel van IVN. Geef je een cursus en bestel je meer dan 5 boeken in één keer? Dan krijg je korting.

Gratis te downloaden via Ons IVN. Ook vanaf half maart.

  • Een docentenhandleiding met lesplannen.
  • Een docentenhandleiding voor een aparte workshop ‘Een levend balkon maak je zelf’. Powerpointpresentaties bij de lessen.
  • Een invul persbericht.
  • Een invul poster/flyer.
  • Een invul promotietekst voor gebruik op de website.

 

Meer informatie

Heb je vragen? Kijk op https://www.ivn.nl/cursussen/cursus-tuinreservaten-geven of neem contact op met het Cursushuis op cursushuis@ivn.nl.