Wist je dat natuur jouw bedrijf en bedrijventerrein veel kan opleveren? Kom naar de conferentie Groen Werkt Beter en leer wat natuur kan betekenen voor de vitaliteit van medewerkers, aantrekkelijk werkgeverschap en vestigingsklimaat. Verder inspireren we je met concrete voorbeelden van bedrijven(terreinen) die buiten én binnen vergroenen en laten je zien hoe je natuur een vaste plek in het werkproces kunt geven.

De conferentie is verplaatst naar dinsdag 5 april 2022. Aanmelden is nog steeds mogelijk.  

Bedrijventerreinen in Nederland zijn hot, letterlijk en figuurlijk. Meer groen op bedrijven(terreinen) kan deze plekken niet alleen sterk laten afkoelen maar zorgt ook voor minder wateroverlast en meer biodiversiteit. Daar profiteert niet alleen de Nederlandse natuur van maar ook Nederlandse ondernemer. Natuur heeft een bewezen positief effect op onze concentratie, ontspanning en creativiteit. Dat betekent tevreden en gelukkiger werknemers en uit werkgeversperspectief een positief effect op werktevredenheid, ziekteverzuim, productiviteit en burn-out.

Programma

Laat je inspireren door deskundige sprekers, leerzame workshops, interactieve werkvormen en ontmoetingen. Sprekers zijn o.a.:

  • Ruud Veltenaar: filosoof, trendwatcher, TEDx spreker, bevliegeraar en buitengewoon hoogleraar. Hij is een talent in het vertalen van trends en ontwikkelingen naar de impact van ons leven en werk.
  • Mark Mieras: is wetenschapsjournalist & natuurkundige en gespecialiseerd in hersenonderzoek. Mark zal je laten zien wat de wetenschappelijk bewezen effecten zijn van natuur op onze hersenen en specifiek wanneer we aan het werk zijn. 

Benieuwd naar het hele programma? Klik hier.

Praktische informatie

  • Voor wie: Werkgevers, bedrijventerreinenorganisaties en overheden. Denk hierbij aan parkmanagers, directie, HRM en beleidsambtenaren.
  • Wanneer: dinsdag 5 april 2022, van 13.00 tot 18.00 uur
  • Waar: TU Delft (Julianalaan 134, Delft)
  • Kosten: Gratis

Deze conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met Provincie Zuid-Holland, Provincie Zeeland, Groene Cirkels Bijenlandschap, TU Delft en Steenbreek. We zijn te gast bij Urban Ecology en Ecocampus TU Delft (Nico Tillie en Andy van den Dobbelsteen)

Tijdens deze conferentie zijn de dan geldende coronamaatregelen van kracht. De ruimte is geschikt om 1,5 meter afstand te houden en indien nodig wordt je QR-code gescand. 

groen werkt beter