Over Conferentie Natuur & Gezondheid

Groen is gezond! Het is goed voor de ontwikkeling, verhoogt geluk en vermindert stress. Steeds meer onderzoeken onderstrepen deze positieve effecten van natuur op de gezondheid. Toch komen veel mensen vandaag de dag slechts sporadisch of zelfs nooit in contact met de natuur. En dat geldt zeker voor ouderen in verzorgingshuizen.

Samen vergroenen van de zorg

IVN wil met ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij tienduizend ouderen een gelukkige oude dag bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Dit doen we door zorginstellingen te ondersteunen bij het fysiek vergroenen van de leefomgeving én door een natuurrijk activiteitenprogramma aan te bieden. Met hulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden willen we ouderen laten genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht. Onze droom is de natuur als vast onderdeel/activiteit binnen de zorg voor onze ouderen. Lees meer over het programma Grijs, Groen & Gelukkig.

Tweede editie conferentie Natuur & Gezondheid

IVN organiseert op donderdag 16 november 2017 samen met partners Actiz en Waardigheid en Trots voor de tweede keer de conferentie Natuur & Gezondheid. De conferentie wordt georganiseerd om de betrokken partijen bij Grijs, Groen & Gelukkig en geïnteresseerden die zich in willen zetten voor een groene transitie in de zorg, bijeen te brengen. Om ervaringen te delen en om nieuwe kennis op te doen uit onderzoek en praktijk. Het gaat hierbij om natuurinterventies in de binnen- én buitenruimte, door middel van planten, dieren, natuurbeleving, kunst en educatie.

Voor wie

Medewerkers en beleidmakers uit de gezondheidszorg, partners in het programma Grijs, Groen & Gelukkig, mantelzorgers en alle geïnteresseerden in het thema Natuur & Gezondheid.

Locatie

Woonzorgcentrum De Pol van Beweging 3.0
Vetkamp 85, 3862 JN Nijkerk

Vervoer

De locatie is goed bereikbaar met OV. Vanaf station Nijkerk loop je in circa 10-15 minuten naar zorgcentrum de Pol. In verband met milieu en beperkte parkeercapaciteit stimuleren we OV of in ieder geval samen reizen. Bekijk de uitgebreide routebeschrijving hier

Aanmelden