Conferentie Natuur & Gezondheid
Gezondheid
woensdag01nov2017

Workshop: Het effect van plantenwanden

De luchtkwaliteit in zorginstellingen heeft veel invloed op het binnenklimaat. Door urineverlies en chemische schoonmaakmiddelen kan het binnenklimaat negatief worden beïnvloedt. Plantenwanden zorgen voor een gezonder binnenklimaat. Althans, dat is de theorie. Of dat ook klopt in de praktijk onderzoekt Tia Hermans, onderzoeker verbonden aan WUR (Wageningen Environmental Research).

In diverse zorgcentra en kantoren in Nederland zijn door de Universiteit van Wageningen plantenwanden geplaatst. Tia Hermans onderzoekt het effect van deze plantenwanden op de bewoners en medewerkers. Voor de plantenwanden is een keuze gemaakt uit 85 planten. Ze moeten tegen een stootje kunnen en vooral niet giftig zijn of allergie veroorzaken. In de plantenwanden zijn sensoren aangebracht die onder andere de luchtkwaliteit, temperatuur en vochtigheid meten. Via een draadloze verbinding gaan de gegevens naar de onderzoekers. De verwachting is dat de plantenwand een positief effect op de bewoners en medewerkers heeft.

In de workshop 'Het effect van plantenwanden' op de Natuur & Gezondheid conferentie licht Tia Hermans het bijzondere onderzoek toe en wil samen met alle workshopdeelnemers praktijkervaringen uitwisselen. Welke informatie zou jij uit het onderzoek willen halen? En wat zou je in de toekomst graag willen laten onderzoeken? Een boeiende sessie waarin jouw inbreng van groot belang is.

Je kan je nog (kosteloos) aanmelden voor de Natuur & Gezondheid conferentie op 16 november 2017.

Aanmelden

Tia HermansTia Hermans is onderzoeker, verbonden aan WUR (Wageningen Environmental Research. Zij heeft een veehouderij-achtergrond van opleiding en achtereenvolgens gewerkt voor Stichting onderzoek wereldvoedselvoorziening, Praktijkonderzoek Rundveehouderij, Staring Centrum en Alterra. Tia coördineert beleidsondersteunend onderzoek voor het ministerie Economische Zaken op het terrein agro en natuur. Zij is met name geïnteresseerd in het effect van groen op welbevinden en gezondheid van mensen. Zo heeft zij recent gewerkt aan verkenning wat gezondheidsprofessionals nodig hebben om meer te doen met groen ten behoeve van de gezondheid.