Sprekers

Cortlyn Schmitz

Cortlyn is een van oorsprong Montessori kleuterleerkracht uit de Verenigde Staten en woont sinds 2010 in Nederland. Sinds 2014 is ze bijna elke dag met peuters in het bos te vinden. In 2017 heeft Cortlyn de Forest Schools Education gevolgd in Engeland. Daanaast heeft ze de Natuurgidsenopleiding gedaan bij IVN Natuureducatie van 2017 tot 2018. In 2021 heeft zij het Wonderbos opgericht. 

Het Wonderbos is een kinderdagverblijf en montessori peuter bosschool, voor kinderen tussen 3 maanden en 4 jaar. In het Wonderbos is natuur de basis. Kinderen verbreden hun horizon door veel buiten te zijn en ze leren dat er meer is in de wereld om hen heen. Al onze kinderen gaan tenminste één (en meestal twee) keer per dag naar buiten, weer of geen weer. Kinderen die kunnen lopen gaan dagelijks naar het bos. We werken om de kinderen te ondersteunen in de ontwikkeling van hun zelfvertrouwen, zelfstandigheid, veerkracht en samenwerking.  

Juliette Schraauwers

Juliëtte Schraauwers gelooft dat we oude wijsheid moet samen laten smelten met hedendaagse ideeën die het leven van de volgende (minimaal 7) generaties positief gaan beïnvloeden. Het is ons doel om wereldwijd NOWSCHOOL locaties te openen en business modellen rondom de school te laten ontstaan (zoals een co-working space en recycling centrum) die NOWSCHOOL uiteindelijk inclusief gaan maken. 

Education is the seed of change. NOWSCHOOL is een particuliere learning community Een plek waar we met alle kinderen, ouders/verzorgers, leerkrachten, vrijwilligers en specialisten, leren over het leven. Bij NOWSCHOOL hebben we vertrouwen in de natuurlijke ontwikkeling en aangeboren nieuwsgierigheid van het kind. We stimuleren iedereen om vanuit hun unieke potentieel uit te bloeien tot holistische denkers en doeners. Wij willen dat leren en naar school gaan niet meer wordt gezien als voorbereiding op de echte wereld, maar als een groot en belangrijk onderdeel van de echte wereld. Een toekomst waarin het NOWSCHOOL onderwijs de status-quo is, daar dromen wij van. 


Marjon Kollau en Lieke Gruyters

Marjon Kollau is programmamanager FONK bij Edux (onderdeel van Wij zijn JONG), dat professionals in het onderwijs en kinderopvang adviseert en ondersteunt. Door haar expertise in verandermanagement en innovatie weet Marjon als geen ander hoe organisaties en mensen in beweging komen en zich ontwikkelen. Met FONK loopt Marjon voorop om de natuur en de kracht van spel, bewegen en buiten zijn meer te verankeren in de jeugdketen.

Lieke Gruyters is de locatiedirecteur van kbs Effen (onderdeel van INOS). Lieke is integraal verantwoordelijk voor kbs Effen en heeft met ondersteuning en begeleiding van Edux én samen met de ontwikkelaars van FONK, dit nieuwe concept geïmplementeerd op de locatie. Bevlogen kan Lieke vertellen over het succes van FONK bij de kinderen, ouders én de professionals.