Natuurmarkt

Bezoek  tussen de lezingen, workshops en bosbelevingen door naar de Natuurmarkt. Verschillende organisaties  op het gebied van kind en natuur  staan hier voor je  klaar. Doe inspiratie op en wissel kennis uit. Je kunt in elk geval de volgende organisaties ontmoeten:

Start with Dirt logoStart with Dirt

Projectbureau voor duurzame binnen en buitenbeplanting. Actief in heel Nederland en België. Wij ontzorgen het gehele traject door advies, ontwerp & realisatie aan te bieden. Gebruik van biologische of MPSA+ planten, hergebruik van materialen en inheemse soorten. 

www.facebook.com/startwithdirt en www.instagram.com/startwithdirt

Stichting Veldstudie

 

Stichting Veldstudie Natuurkampen

Al meer dan 30 jaar verzorgt Stichting Veldstudie natuureducatie op eigen accommodaties en op locatie. Kampen en dagprojecten in en over de natuur voor basis- en voortgezet onderwijs, waarbij nieuwsgierigheid voorop staat!

www.natuurkampen.nl

 

 

Natuur is een feestnatuur is een feest

Natuur is een Feest is een netwerk aan enthousiaste feestjesgevers en begeleiders van activiteiten. Dus trek je kaplaarzen of wandelschoenen aan en ga met ons hutten bouwen, pijl en bogen maken, herten kijken, foto’s maken, vogels luisteren, vuurtjes maken en spelletjes doen.

www.natuuriseenfeest.nl 

Donker GroepDonker groep logo

Donker Groep omvat creatieve en duurzame groenexperts. Thuis in alles wat met binnen- en buitengroen te maken heeft. Zoals advies over ecologisch onderhoud, het ontwerpen van circulaire daktuinen, een natuurlijke speeltuin, tot wijkgroenonderhoud met bewonersparticipatie. En nog veel meer. 

www.donkergroep.nl

De Speurzoekers

speurzoekersDe Speurzoekers laat kinderen de natuur ontdekken en beleven. De natuur is één grote speeltuin, waar kinderen kunnen spelen, ontdekken, leren, en hun eigen IK kunnen zijn. Met educatieve producten, zoals zoekkaarten, speurpakketten en het boek ‘Alle kinderen naar buiten’ stimuleert De Speurzoekers kinderen naar buiten te gaan.

https://www.despeurzoekers.nl/

Goede speelprojectenGoede Speelprojecten

Goede Speelprojecten, hét recept voor natuurlijk en avontuurlijk spelen. We scheppen een natuurlijke en avontuurlijke speelomgeving, waar je kunt klimmen, klauteren, glijden, je evenwicht bewaren of gewoon ravotten in het gras. We houden vast aan de 3 R's van. buitenspelen: Rommel, Rotzooi en Ravage... en om dat te bereiken voegen we spannende en avontuurlijke speelobjecten toe!

www.speelprojecten.nl 


Buro Bladburo blad

buroBlad is het ontwerp-  en adviesbureau voor de groene, natuurlijke buitenspeelruimte. Van kinderdagverblijf en school tot park en speelbos. 

http://www.buro-blad.nl/


SWP

Uitgeverij SWPUitgeverij SWP is dé uitgeverij van (vak)boeken en (vak)bladen voor de professionals werkzaam in onder meer de Jeugdzorg, Onderwijs en Opvoedingsondersteuning. SWP werkt nauw samen met haar zusterorganisaties Logavak Opleidingsgroep, na- en bijscholing  en Logacom, congressen, conferenties en seminars.

www.swpbook.com

Natuurwijs

NatuurwijsNatuurWijs geeft natuureducatie en -beleving in schoolverband aan kinderen van groep 1 t/m 8 van brede scholen en bso’s. De nadruk ligt op het beleven en ervaren van de natuur met alle zintuigen en op zelfontdekkend leren. De kinderen ervaren de natuur met hart, hoofd en handen.

www.Natuurwijs.nl

Dolmans Wieringen PrinsDolmans Wieringen Prins

Dolmans Landscaping Group is een allround multidisciplinair groenvoorzieningsbedrijf, actief in ontwerp, aanleg, onderhoud van groenvoorziening waaronder groene speelpleinen, speelomgevingen en tiny forests.  Dolmans Landscaping Group staat  voor een groene en gezonde omgeving voor alle kinderen in en buiten de school.

www.dolmanslandscaping.com

SpringzaadSpringzaad

Springzaad houdt zich bezig met het natuurrijker en levendiger maken van schooltuinen, speelterreinen en andere plekken waar kinderen vrij spelend en lerend de wereld kunnen ontdekken.
Hiervoor organiseert de Stichting met haar partnerbedrijven en regionale consulenten excursies en kennisdagen en deelt informatie en ervaringen via een secretariaat, website en een digitale nieuwsbrief.

www.Springzaad.nl

Stichting Groen Cement

groen cementStichting Groen Cement heeft het doel iedereen met elkaar te verbinden die zich met de relatie kind & natuur bezighoudt. Veel mensen voelen de behoefte om natuur weer in een kinderleven terug te brengen en toch blijkt dat hulp, inspiratie, advies, materialen en activiteiten zo versnipperd worden aangeboden dat beide werelden elkaar moeilijk treffen. Groen Cement is een open netwerk waarin we graag alle professionals die werken met kinderen en alle unieke specialisten binnen natuur- en milieu bij elkaar brengen. We zijn letterlijk 'cement' tussen twee werelden. 

https://www.groencement.nl/

IVN Natuureducatie en IVN webwinkelLogo IVN RGB JPG

IVN verbindt mens en natuur. Daarbij zijn kinderen een belangrijke doelgroep. Wij willen kinderen laten opgroeien en onderdompelen in een groene leefwereld. Zodat ze er zowel plezier aan beleven als ook een duurzame houding ontwikkelen. Daarom voeren we vele programma’s en activiteiten uit voor kinderopvang en basisonderwijs. 
De IVN winkel ondersteunt met vele producten de missie van IVN. Kom naar onze stand en neem een kijkje in de rijkdom aan boeken en veldwerkmaterialen. 

www.ivn.nl en www.winkel.ivn.nl

Ook een plekje op de Natuurmarkt?

Wil jij ook graag jouw organisatie of initiatief onder de aandacht brengen? Voor slechts €50,- kun je een plek op de Natuurmarkt reserveren. Neem contact op met info@ivn.nl.

Neem contact met ons op!