Buitenlesdag
Kind & Natuur
dinsdag02feb2021

Ontdek de natuur op het schoolplein tijdens de Grote Natuurles

13 april 2021 is het weer zo ver: tijdens de Nationale Buitenlesdag roepen IVN Natuureducatie en Jantje Beton alle leerkrachten op om naar buiten te gaan tijdens hun lessen. Buitenles is gezond: de frisse lucht, beweging en nodigt uit tot creativiteit. Afgelopen jaar bleek een groots succes: meer dan 3000 scholen in het primair onderwijs hebben buiten les gegeven. Dit jaar gaan we daar weer voor en vragen we extra aandacht voor natuur. Want natuur, dat ervaar je niet vanuit een boek maar gewoon buiten!

Ontdek de natuur op het schoolplein

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk schoolklassen op 13 april de natuur op het schoolplein gaan verkennen bundelen IVN Natuureducatie, Jantje Beton en Vereniging GDO hun krachten. Mede dankzij het Ars Donandi en Russell-ter Brugge fonds ontwikkelen we een natuurles met botanisch stoepkrijten in de hoofdrol. Want ook al lijkt het plein nog zo grijs, heb je al eens goed tussen de stenen gekeken? En wat is dat voor mos daar in de hoek? Vergeet dat stoepplantje niet! We dagen de leerlingen uit hun schoolplein door een groene bril te bekijken en de anonieme plantjes een naam te geven. Het lijkt ons te gek als leerlingen op meer dan 1000 scholen op 13 april meedoen aan De Grote Natuurles. Doe jij met ons mee?

Voor scholen

Meedoen is makkelijk! Schrijf je in voor de Nationale Buitenlesdag en geef in het aanmeldformulier aan dat je meedoet aan de Grote Natuurles. Scholen die tijdens de Buitenlesdag meedoen aan de Grote Natuurles ontvangen extra materialen die van pas komen tijdens het botanisch stoepkrijten. Denk aan zoekkaarten en stoepkrijt. (op = op). 

Voor NME centra

Wil jij de Grote Natuurles uitvoeren of ondersteunen bij scholen in jouw scholennetwerk? Wij hebben een toolkit om je netwerk te informeren en enthousiast te maken over de natuurles. Daarnaast ontvang je ondersteunende materialen om samen met de school los te gaan op het schoolplein (op=op). Schrijf je gratis in en krijg direct toegang tot de toolkit.

Voor IVN-afdelingen

Ook de IVN-afdelingen worden aangemoedigd om bij scholen in de buurt aan Ook als afdeling ben je van enorme waarde tijdens de Nationale Buitenlesdag. Organiseren jullie vaker activiteiten op scholen of willen jullie dat gaan doen? Doe mee met de Grote Natuurles en ga botanisch stoepkrijten met de leerlingen bij de school in je buurt. Vul het aanmeldformulier in en download direct de toolkit met ondersteunende materialen.

Meer informatie over de Nationale Buitenlesdag en de Grote Natuurles lees je op de website.

Fotocredits: Simone Both