Meld je aan

Buitenles is gezond! Daarom roepen Jantje Beton en IVN Natuureducatie alle leerkrachten op om naar buiten te gaan tijdens de Nationale Buitenlesdag op 13 april. Doe jij ook mee? 

Aanmelden voor scholen

Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! In 2020 deden meer dan 3000 scholen mee. Meld je aan en ga direct aan de slag met lessen uit de online databank. Je doet als school al mee aan de Nationale Buitenlesdag als je minimaal één les aan één klas buiten geeft. Meer informatie over de Buitenlesdag lees je hier

Meld je school aan!

Meedoen als NME centra 

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk schoolklassen op 13 april de natuur op het schoolplein gaan verkennen bundelen IVN Natuureducatie, Jantje Beton en Vereniging GDO hun krachten. Mede dankzij het Ars Donandi en Russell-ter Brugge fonds ontwikkelen we een natuurles met botanisch stoepkrijten in de hoofdrol. 

Wil jij de Grote Natuurles uitvoeren of ondersteunen bij scholen in jouw scholennetwerk? Wij hebben een toolkit om je netwerk te informeren en enthousiast te maken over de natuurles. Daarnaast ontvang je ondersteunende materialen om samen met de school los te gaan op het schoolplein (op=op). Schrijf je gratis in en krijg direct toegang tot de toolkit.

Meld je NME centra aan!

Meedoen als IVN afdeling

Ook als afdeling ben je van enorme waarde tijdens de Nationale Buitenlesdag. Organiseren jullie vaker activiteiten op scholen of willen jullie dat gaan doen? Doe mee met de Grote Natuurles en ga botanisch stoepkrijten met de leerlingen bij de school in je buurt. Vul het formulier in en download direct de toolkit met oa:
- tips om scholen te benaderen
- beeldmateriaal
- kant-en-klare wervingsteksten voor social media, nieuwsbrief en website
- voorbeeldmail voor scholen

Meld je afdeling aan!