Buitenlesdag
Kind & Natuur
Op
dinsdag22sep202008:30

Nationale Buitenlesdag 2020

Dinsdag 22 september 2020 is alweer de vijfde editie van de Nationale Buitenlesdag! De oorspronkelijke datum van 7 april is niet doorgegaan vanwege het coronavirus, terwijl er al meer dan 2700 scholen zich hebben aangemeld! We gaan er voor nu vanuit dat we met deze, en hopelijk nóg meer scholen in het nieuwe schooljaar met zijn allen naar buiten kunnen. 

Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk!

Scholen kunnen zich aanmelden en ontvangen dan gratis de Buitenlesbundel, vol met uitgewerkte lessen en lesideeën. Je doet als school al mee aan de Nationale Buitenlesdag als je minimaal één les aan één klas buiten geeft. 

Aanmelden Nationale Buitenlesdag 2020

Scoor je leerdoelen buiten!

Buiten lesgeven is niet alleen goed voor beweging en spel: je kan ook ontzettend goed andere vakken buiten les geven en zo de leerdoelen te halen. Van rekenen tot geschiedenis en van muziek tot aardrijkskunde: de buitenomgeving is een perfecte plek om hier mee aan de slag te gaan. Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de leerkrachten graag vaker naar buiten zou willen gaan. Het grootste knelpunt hierbij blijkt het gebrek aan buitenlesmateriaal.

Om scholen en leerkrachten hierbij te helpen, werken IVN en Jantje Beton, de partners achter de Nationale Buitenlesdag, samen met leerkrachten aan een Buitenlesbundel. Deelnemers aan de Nationale Buitenlesdag krijgen de bundel begin maart digitaal toegestuurd. 

IVN en Nationale Buitenlesdag

IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Ook op het schoolplein, bijvoorbeeld met Nationale Buitenlesdag. Zo ontdekken ze zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur.

Algemene informatie

dinsdag 22 september 2020 - 08:30 tot 17:00